VIDEO: Legendarni NOFX naznanili razhod v letu 2023!

3. September, 2022

Fat Mike, frontaman legendarnih punkrockerjev NOFX, je na instagramu naznanil, da se bo zasedba NOFX leta 2023 razšla: “Kmalu bomo objavili datume naše zadnje turneje.”

NOFX

Potem ko je v nedavnem videoposnetku skrivnostno povedal, da bodo nastopi NOFX v Vancouvru in Edmontonu ta mesec njihovi zadnji v teh mestih, je Fat Mike razkril, da bo skupina leta 2023 napovedala svoj konec. Pevec in basist je na Instagramu pojasnil zakaj se ne bo več vrnil v Vancouver ali Edmonton, saj razlog ne tiči v tem, ker skupina ne mara teh krajev, ampak preprosto zato, ker kmalu ne bo več zasedbe NOFX. “Pravzaprav imamo radi Kanado,” je odgovoril. “Naslednje leto bo pač naše zadnje. Kmalu bomo objavili datume zadnje turneje. To je bil neverjeten tek …

Čeprav datumi zadnje turneje še niso bili objavljeni, je Fat Mike očitno povedal, da bo njihov zadnji koncert v zgodovini v Los Angelesu, ker: “Tam smo začeli, tam bomo končali.”

Kent Jamieson, nekdanji menedžer skupine NOFX, je prav tako potrdil razhod skupine, vendar je dodal, da je “načrt narediti obsežno poslovilno turnejo, tudi kakšen album bodo še izdali, saj je obljuba o dvojnem albumu že nekaj časa v zraku, zato boste prav gotovo dobili različico tega”.

Zadnje leto NOFX bo zaznamovalo tudi 40. obletnico skupine, napoved pa prihaja, ko skupina še vedno vodi svoje Punk in Drublic festivale po vsem svetu. Najnovejša izdaja skupine NOFX je bil njihov 15. studijski album, lanski Single Album.