VIDEO: Limp Bizkit praznujejo 22 let od izida albuma ‘Significant Other’

23. June, 2021

Significant Other je drugi studijski album ameriške rap rock skupine Limp Bizkit, ki ga je zasedba izdala 22. junija 1999 prizaložbah Flip in Interscope Records.

Limp Bizkit

Skupina je na albumu Significant Other razširila zvok iz prvega albuma Three Dollar Bill, Y’all iz leta 1997 in tako vključila širše vplive metala in hip hopa. Album Significant Other je prejel dobre kritike in se uvrstil na prvo mesto ameriške Billboard lestvice. Mnogi so se namreč dobro odzvali na njegov edinstven zvok in nastop skupine, kar je veljalo za izboljšanje prvenca skupine. Album so prodali v najmanj 16 milijonih izvodov po vsem svetu.

V odgovor na trditve, da so bila besedila na debitanskem albumu Three Dollar Bill, Yall $ sovražna do žensk je frontaman in tekstopisec Fred Durst na albumu Significant Other omilil svojo lirično vsebino, ki jo je opisal kot precej bolj lirično zrelo. Kljub vsemu mimo teme žensk ni mogel, saj je razhod z njegovo tedanjo punco je navdihnil skladbi ‘Re-Arranged’ in ‘Nookie’, ki je močno zaznamovala zasedbo Limp Bizkit. “Gre za mojo nekdanjo punco in dejstvo, da se je do mene obnašala kot da sem zasdnji drek, vendar je kljub vsemu nisem mogel pustiti in preboleti,” je takrat za MTV dejal Durst. “Moje prijatelje je zajebala in me izkoriščala zaradi denarja. Poskušal sem ugotoviti, zakaj sem vztrajal z njo in ugotovil sem, da sem vse naredil zaradi ‘Nookieja’ (op.p. slengovski izraz za seks).”