VIDEO: Lucy Dacus se sooča z osebnostno rastjo

1. February, 2022

Ameriška pevka, tekstopiska in producentka Lucy Dacus je izdala že svoj tretji album Home Video, ki je nasledil album Historian iz leta 2018.

Lucy Dacus

Del najnovejšega albuma je tudi singel ‘Hot & Heavy’, skladba, ki temelji na razburljivem razodetju, uokvirjenem z nostalgijo. Že od začetka je singel ‘Hot & Heavy’ malce zbadljiv – začetna umirjenost se spremeni, ko v skladbo vstopijo bobni in skladbi dajo popolnoma novo hitrost. Singel, ki ga lahko slišite na ALTR radiu je vznemirljiva samorefleksija, ki se odreče preteklemu jazu in preraste v nove preobleke, kot iskre, ki skočijo iz starega plamena in se vžgejo drugje.

“Mislila sem, da pišem skladbo ‘Hot & Heavy’ o starem prijatelju, a sem na poti spoznala, da gre le za to, da preraščam prejšnje različice sebe. Toliko življenja je podrejeno spremembam in poslavljanju, tudi če si tega ne želite. Zdaj, ko grem na mesta, ki so bila zame pomembna, se mi zdi, kot da bi posegala v preteklost. Vem, da me najstniška različica mene zdaj ne bi odobravala, kar je nekoliko neprijetno in srce parajoče, četudi intelektualno vem, da mi je všeč moje življenje in kdo sem danes,” je vsebino novega singla komentirala Dacusova.

Enako briljanten je tudi videospot skladbe, ki sta ga režirala Dacusova in Marin Leong. Prikazuje kantavtorico, kako v zgodovinskem gledališču Byrd je kokice obdana z rožami in skrivnostno gleda stare domače video posnetke. “Vedela sem, da želim vključiti nekaj domačih video posnetkov, ki jih je oče posnel, ko sem odraščala. Želela sem vizualizirati trenutek, ko prvič razmišljaš o svojem otroštvu, kar mislim, da je lahko tudi trenutek, ko je otroštva konec,” je povedala Dacusova.