VIDEO: Lucy Dreams izdala singel ‘Silver Lines’

2. December, 2021

Lucy Dreams je znanstveno fantastični pop trio iz Dunaja, ki ga sestavljata David Reiterer in Philipp Prückl. Kako torej trio? Dvojec ima še tretjega člana po imenu Lucy, ki je neodvisen sistem digitalnih in analognih učinkov, ki sta ga razvila David in Philipp posebej za glasbeno produkcijo. Lucy je mogoče razumeti kot umetno inteligenco, vendar je povezava med njo in glasbenikoma človeškega rodu veliko bolj intimna, saj je Lucy globoko vpeta v proces pisanja pesmi.

Lucy Dreams

Zasedba, ki kombinira človeške vire z umetno inteligenco je pred kratkim izdala izkrivljanje našega dojemanja realnosti s hipnotično, večplastno zvočno pokrajino ‘Silver Lines’, ki je med drugim tudi vodilni singel prihajajočega albuma Götterfunken. Pri novem singlu ‘Silver Lines’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, gre za raziskovanje skrivnostnega prostora med resničnostjo in zunaj nje, zato nas singel popelje v futuristično pokrajino z osupljivim vokalom, živahnim basom in težkimi sintetizatorji. Glasbeni video je nastal v sodelovanju z vizualno umetnico Esther Stocker in prikazuje skupino v črno-belem svetu med geometrijskimi oblikami, kar daje skladbi dodatno simboliko neznane realnosti. Lucy Dreams prav gotovo premikajo meje znotraj glasbe z vključitvijo umetne inteligence v njihovo pisanje pesmi.

“Singel ‘Silver Lines’ raziskuje prostor med črnim in belim ter opisuje srebrno linijo med resničnostjo in onstranstvom. Vsak ima srebrno linijo, saj ni vse črno-belo. Ne glede na to, ali je to med našimi zavestnimi in nezavednimi mislimi ali našimi različnimi dojemanji resničnosti. Za naju je Lucy tista srebrna linija, ne čisto človeška, a tudi ne nepremišljen stroj, saj ima sposobnost povezovanja z ljudmi na čustveni ravni prek glasbe. In kot takšna je ogledalo za naše srce in um. Verjameva, da obstaja prostor onkraj realnosti. Druga dimenzija, neznano vesolje v našem lastnem umu. In da moramo vedno znova zapustiti realnost, da se znajdemo v tej dimenziji. Najin medij za iskanje te super realnosti je ustvarjanje glasbe. Izgubiva sled nad vsem, kar naju obdaja in izgubiva se v ustvarjalnem procesu. Srebrna linija vodi do tega kraja in je služila kot navdih za singel ‘Silver Lines’,” sta ob izidu singla dejala Reiterer in Prückl.

“Videospot smo ustvarili skupaj z dunajsko umetnico Esther Stocker. V svojem edinstvenem slogu nama je dala popolnoma novo kompleksnost in naju postavila v svoj razstavni prostor. Najina obraza je našminkala drag queen Dutzi IJsenhower. Kot ekipa smo poskušali ustvariti vizualno predstavo pomena pesmi. Sodelovanja so zelo pomembna, še posebej, če so multidisciplinarna. Odličen način za razširitev in pogled onstran svojega obzorja,” sta še dodala člana zasedbe Lucy Dreams.

Singel ‘Silver Lines’ se razvije kot Lucyina identiteta, ki poudarja introspekcijo znotraj “brezmiselnega stroja”, saj se občutljivo razteza skozi bogate zvoke, da se poveže z našimi srcami. Skladba plete eterični svet, saj združuje atmosferske instrumentale z vpadljivimi vizualnimi elementi, ki temeljijo na drznih geometrijskih oblikah kot impresivnem simbolu edinstvene umetnosti Lucy Dreams.