VIDEO: Lucy Frantic izdali prvi videospot in zanj prejeli mednarodno nagrado

8. October, 2021

Lucy Frantic je progresivni alt rock trio iz Espoa na Finskem. Zasedba melodije iz finskih žalostnih pokrajin združuje z energičnim rockom 90-ih. S progresivno estetiko 70-ih in močno vizualno celoto vas popeljejo na glasbeno pot od tihega melodičnega ozračja do močnih sunkov energije. Od svetlobe do temne. Od Zemlje do Marsa.

Lucy Frantic

Zasedbo sta osnovala kitarist in vokalist Jouni ter bobnar Matti leta 2015. Jouni je napisal veliko odličnih pesmi in Matti je bila nad njimi navdušen. Tu se je začela zgodba Lucy Frantic. Leta 2018 se jima je pridružil basist Sakari in zasedba Lucy Frantic je dobila končno podobo. Letos se je trio začel pripravljati na izdajo debitantskega albuma in glasbenega videospota. Ideja in vizija sta postali, zato se je zasedba povezala s Tuomasom Kortelainenom, ki je za njihov single ‘Endless Greed’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, animiral odličen video.

Prvi single ‘Endless Greed’ in pripadajoči videospot sta takoj prejela pozitivne kritike. Videospot je prejel mednarodno nagrado IMVAWARDS (Music Video Award – Best Animation Music Video).

“Pred albumom bomo izdali še dva ali tri single. Cilj izida albuma je prihodnje leto,” so še dodali člani zasedbe Lucy Frantic.