VIDEO: Mad Caddies izdali nov EP ‘House On Fire’

30. oktobra, 2020
Mad Caddies

Leto 2020 bi moralo biti za ska-punk zasedbo Mad Caddies, pomembno leto. Zasedba iz Santa Barbare v Kaliforniji letos praznuje 25 let obstoja. Če bi pred četrt stoletja vprašali katerega koli člana Caddies, ali mislijo, da bo njihov trapasti srednješolski ska bend praznoval srebrno obletnico, bi se vam verjetno glasno smejali. Toda skupini je uspelo priti tako daleč, prodali so pol milijona različnih albumov in med tem zabeležili več deset tisoč milj na turnejah po vsem svetu.

Preden je skupina zares uspela uresničiti velike načrte za 25. obletnico, se je zgodila svetovna pandemija. Toda v nenavadnem preobratu je ta nepričakovani izpad nastopov, zasedbi omogočil, da končno dokonča serijo pesmi, s katerimi so se ukvarjali od leta 2017. Tako je zasedba 16. oktobra 2020 izdala EP ‘House On Fire’, novi EP s petimi skladbami, ki so njihovo prvo avtorsko delo po šestih letih. Med njimi je tudi skladba ‘Wake My Baby’, ki jo lahko slišite na Altr radiu. Skladba ‘Wake My Baby’ pravzaprav zaključi nov EP in je eden najboljših primerov, kako se pihalna sekcija odlično sklada z ostalo glasbo Caddies-ov. Palmer skladbo opiše kot “neposredno, iskreno rock pesem” o zaključku romantične zveze, ki spominja na skladbo Dana Adriana iz Alkaline Trio.

“To zbirko pesmi smo začeli pisati kmalu po izdaji Dirty Rice leta 2014,” pove basist Graham Palmer. “Ko smo delali in koncertirali za promocijo albuma ‘Punk Rocksteady’, smo nekatere skladbe v nastajanju nekoliko potisnili v ozadje, pandemija pa nam je omogočila, da jih spet potegnemo na plano in dokončamo,” je še dodal Palmer.

Vse kaže, da bo velika turneja ob 25. obletnici prestavljena na naslednje leto, ko bo zasedba Mad Caddies praznovala 26. obletnico.