VIDEO: Manic Street Preachers izdali video za novi single

22. July, 2021

Manic Street Preachers so delili videospot za novi single ‘The Secret He Had Missed’, ki bo del prihajajočega albuma The Ultra Vivid Lament.

Manic Street Preachers

‘The Secret He Had Missed’ je poletna skladba s pridihom popa, ki vsebuje lesketajoče se vokale Julije Cumming iz zasedbe Sunflower Bean in kaskadne klavirske linije v slogu zasedbe ABBA. Skladba se tematsko poglablja v življenje Avgusta in Gwen John, valižanskih umetnikov in sester, ki sta bili združeni s krvjo, a ju je ločil različen življenjski slog.
V videospotu igra igralka Aimee Ffion Edwards (Peaky Blinders/The Detectorists/Skins), režiral pa ga je dolgoletni vizualni sodelavec skupine Kieran Evans v Tenbyju in Newportovem gledališču Dolman.


Težko pričakovan 14. studijski album The Ultra Vivid Lament bo izšel v petek, 3. septembra 2021 pri založbi Columbia/Sony.

V podporo albumu se bodo Manic Street Preachers odpravili na turnejo po Združenem kraljestvu ves september in oktober, v petek, 3. decembra, pa bodo izvedli koncert v londonski The SSE Arena v Wembleyu.