VIDEO: Mastodon bodo novembra začeli pripravljati nov album

24. October, 2020
Mastodon

Čeprav gre v tem trenutku zgolj za idejo je kitarist zasedbe Mastodon, Bill Kelliher, prepričan, da je nič ne more preprečiti. “Trenutno je v zraku veliko stvari, toda to je ideja. Radi bi začeli snemati čim prej. To želimo narediti v svojem studiu, kjer se prijetno počutimo in ni potrebno nikamor potovati, da bi se mesec ali dva, med snemanjem albuma, potikali po hotelu. Udobje je ključno,” je dejal Kelliher.
Zamisel o gradnji lastnega studia se je pojavila po tem, ko se je Bill začel ukvarjati z oddajo studia za vaje in spoznal, da bi tako zasedbi, pri snemanju albuma, lahko prihranil ogromne količine denarja.

“Če imamo svoj studio, nam za snemanje ni treba plačevati pretiranih zneskov,” je pojasnil Kelliher. “Tisoč dolarjev na dan za snemalni dan v najetem studiu?! Dajte no! Tega denarja ne boste nikoli več videli, svoj denar mečete v oglas, kar je vaš album, tako da vas ljudje pridejo gledat na koncert. Če pa koncertov ni, pa samo ustvarjate brezplačnen oglas, ki stane pol milijona dolarjev, ljudje pa vsa lahko v bistvu poslušajo tudi na raznih glasbenih platformah kot so Spotify in Apple Music. Če bo šlo tako naprej, bodo glasbeniki začenjali izginjati, ker si nihče ne more privoščiti, da bi zapravil takšen denar in ob tem nič zaslužil,” je še dodal Kelliher.
Bill je tudi razkril, kako nezmožnost koncertiranja vpliva na zasedbo Mastodon. Ker s koncerti trenutno ne morejo služiti, zasedba prejema nadomestilo za brezposelnost, da lahko plačajo vse račune. “Ni denarja, ki bi prihajal od zunaj,” pojasni Kelliher. “Ni velikih zneskov od avtorskih pravic, ki bi prišli vsak mesec. Ljudje ne kupujejo glasbe. Nekaj malega sicer dobimo od založbe, ampak to je drobiž,” je zaključil Kelliher.

Zasedba pa je ob 20. obletnici delovanja izdala kompilacijski album ‘Medium Rarities’, ki je v digitalni obliki izšel 11. septembra 2020. Del albuma je tudi single ‘Fallen Torches’.