VIDEO: Maximo Park se po treh letih vračajo z novo glasbo

15. oktobra, 2020
Maximo Park

Angleški alternativni rockerji Maximo Park, se po izidu skladbe ‘Risk To Exist’ iz leta 2017, vračajo s povsem novo skladbo ‘Child Of The Flatlands’, ki jo lahko slišite na Altr radiu. Skladbo spremlja tudi videospot pod režijsko taktirko Grega Hodgsona.

“Child Of The Flatlands je ljubeč pogled na psihične in fizične kraje mesta, kjer sem odraščal, s posnetki sodobne Britanije, gledano z oddaljenega pobočja,” novo skladbo pojasnjuje Paul Smith. “Gre za neizogibnost narave (v vseh pomenih besede) nad redom, ki ji ga skušamo naložiti. Tihi, melanholični refreni objokujejo izgubo skupnih prostorov za marginalizirane ljudi, splošni tempo pa naj bi upočasnil dolg sprehod izbranega zvoka godal in klavirja, ki ustvarijo blago psihadelično pop odisejado,” je ob izidu še dodal Smith.

Gregu Hodgsonu pa je zasedba naročila, da skozi njegov objektiv VHS kamere odseva izkrivljeno mladost in ustvari sanjsko vizijo področja Teesside, ki odraža epizodno naravo glasbe. “Upamo, da bodo gledalci prepoznali nekaj lastne mladosti in se igrali na krajih, kjer narava posega v urbano krajino,” so videospot komentirali Maximo Park.