VIDEO: Meduzalem z novim singlom napovedujejo album

11. August, 2021

Na burji, teranu in brinjevcu vzgajana trojica, ki sestavlja zasedbo MeduzaleM, posega po trdih matematičnih rifih z visoko letečim vokalom, se v skupnem jeziku spopada z izzivi v zvočenju, družbeno kritiko in puhlostjo današnjega dne ter s tem premika um in telo. Aprila 2015 so izdali prvenec The Art of Suspended Judgement ter poželi naklonjenost kritikov v Sloveniji in ostalih državah Balkana. Jeseni istega leta so bili poklicani med elitni izbor skupin Radia Študent in se odpravili na vseslovensko turnejo pod imenom Klubski maraton. Leta 2019 so izdali inštrumentalni improvizirani album Seacock Seance, posnet v živo na ankaranski plaži. Ta album je zaznamoval konec obdobja delovanja z basistom Matjažem Karlovčecem in začetek ustvarjanja z Manuelom Brajnikom, ki je v glasbo skupine MeduzaleM vpeljal nove zvoke bas kitare in sintetizatorjev. Trenutno se band tako posveča iskanju in sestavljanju nove glasbe.

Meduzalem, foto: Aleš Rosa

Iz novega obodbja ustvarjanja bodo v letošnji jeseni izdali nov album s šestimi komadi. Predjed s slednjega predstavlja protosingle in video za komad Midget, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Ta poleg novega zvoka razkriva tudi naslovnico prihajajoče glavne jedi z naslovom La terza gamba, ki jo bo postregla založba On-Parole. Naslovnico je narisal oblikovalec in tetovator Luka Božič (KrasTattoo studio), za animacijo videa je poskrbela Gaja Jenko Mihelič, urejanje in postprodukcijo je uredil Manuel Brajnik.

Ogrevalne koncerte zasedba MeduzaleM načrtuje v zaključni fazi vročinskega vala, prvi je predviden dne 16.09.21 – Gala Hala – Metelkova (Lj). Izid plate pa je predviden na vrhuncu pandemskega vala, kot ponavadi, na neznani lokaciji, v neznanem časovnem obdobju.

MeduzaleM so Manuel Brajnik (bas, synth), Rok Soczka Mandac (kitara, vokal) in Blaž Kocina (bobni).