VIDEO: Murat & Jose v mestu duhov

11. marca, 2021

Hip-hopovski dvojec Murat&Jose ima novo skladbo z naslovom ‘Buuu’, ki jo lahko slišite na Altr radiu. Skladba govori o strahu in z njim povezanimi manlipulacijami, kar močno vpliva na stanje duha v družbi. Povod za novo skladbo je bila pandemija in posledično zaprtje vseh dejavnosti in omojevanje socialnih stikov, s čimer smo se znašli v mestih duhov.

“Čeprav je bil povod za nastanek komada na videz neskončni lockdown in s tem povezani ukrepi, je glavna tema vseeno opazovanje stanja duha, ki trenutno vlada v naši državi. Živimo v družbi, kjer smo odvisni drug od drugega, zato moramo imeti pri naših dejanjih pred očmi skupnost. Vse ostale poti vodijo v razslojevanje in slabšanje splošnega družbenega stanja, ki na dolgi rok ne koristi nikomur”, je ob izidu povedal Jose.

Murat in Jose poudarjata, da je osnova za funkcioniranje sodobne demokratične skupnosti dialog. Vsak ima tako pravico, da spregovori, kot tudi dolžnost poslušati drugega. Če se ne bomo znali pogovarjati, bo v družbenih odnosih vedno prevladal argument moči.

Besedilo za pesem sta napisala Murat in Jose, za glasbo pa je poskrbel JAMirko.