VIDEO: Naj 10 skladb leta 2020 s kolektivom Solar Pulse Music

30. December, 2020
Ekipa Solar Pulse Music

Kot že veste, smo ob iztekajočem se letu 2020 domače glasbene akterje prosili, da z nami delijo pet domačih in pet tujih skladbo, ki so jih v letošnjem leto najbolj navdušile.

Tokrat so svoje favorite v letu 2020 z nami delili Rebeka, Daniela in Denis, člani kolektiva Solar Pulse Music, ki ima na Altr radiu svojo oddajo ‘Solar Pulse Vibes’, po novem vsak petek ob 21.00 uri. Ne pozabite jim torej prisluhniti vsak petek ob 21.00 uri na www.altr.si!

Sicer pa gre za kolektiv, ki organizira koncerte neodvisnih glasbenih skupin in domuje v dvorani Gustaf v mariborski Pekarni. KUD Solar Pulse Music želi nadomestiti manko alternativne glasbene scene in zagotoviti tovrstno ponudbo ter ustvarjalnosti v širši regiji. Predstavlja vse zvrsti glasbe, ki izhajajo iz avtonomnih ustvarjalno-produkcijskih pogojev ter premorejo lastne kriterije. Največkrat se odloča za stilsko raznolikost, ki se giblje med indie rockom, elektroniko, ambientom, avantgardo, stoner rockom, nojzom, hardkorom in drugimi zvrstmi, ki jim je blizu preseganje žanrskih okvirov. Tako so do zdaj v Maribor pripeljali zasedbe Cul de Sac, Damo Suzuki, A Whisper in the Noise, Boduf Songs, Nadja, Daniel Higgs, Ava Mendoza, Jucifer, Bernays Propaganda, Jeniferever, The Grand Astoria, Coma Stereo, Nina Bulatovix, We Can’t Sleep at Night, Vortex Magnolia, Trak 47 in Ovo.

Skupinam občasno pomagajo pri dodatnih koncertih v Sloveniji ali na območju nekdanje Jugoslavije in izdajo albume lastne skupine, zelo cenjenih vesoljskih rockerjev Coma Stereo.

Kratko. Jedrnato. Sladko. Pisalo se je leto 2006. Prekipevali smo od zanosa in idej. Bili smo najpametnejši. Imeli smo moč prestaviti sončni vzhod na zahod,” so se svojih začetkov spomnili Solar Pulse Music.

Tudi ekipa Solar Pulse Music je svoje glasbene odločitve komentirala, pravzaprav jih je združila v krajši sestavek, ki seže onkraj glasbenih meja in treplja po ramenu vesti.

Leopold I. x Mito x Eyeceeou – Nesen

Leprous – Castaway Angels

Killer Be Killed – Dream Gone Bad

Repetitor – Kost i koža

Idles – Kill Them With Kindness

Krokar – Grieve

Gazorpazorp – El Matador

Weezer – Beginning Of The End

Čao Portorož – Ljubavnik

Rob Zombie – The Triumph of King Freak


“Leto smo preživeli v neki slabo napisani orwellovski farsi, ki odgovori na vprašanje “Kako bi izgledalo življenje na tretjem kamnu od sonca, če bi scenarij zanj v sodelovanju spisala Ivan Cankar in Karel Čapek?” Kljub absurdim razmeram, ki jih v tem momentu doživlja glasbena industrija, nam je v najtemnejših dneh čas in prostor osmislilo kar nekaj glasbenikov. Od satiričnega družbeno-kritičnega slama strahov in delirija družbe, v katerem se izpovedo Leopold I. & Mito & Eyeceeou, do transcendentalnih arij Einarja Solberga v novem komadu Castaway Angles zasedbe Leprous, ki ponovno napoveduje turneje dovršenih glasbeno-vizualnih spektaklov tipa Tangerine Dream meets Hans Zimmer, v vsej svoji surovosti pa se z novo plato vračajo tudi Repetitor, ki v singlu ‘Kost i koža’ posrkbijo, da ob gledanju bridkega videospota skupaj z njimi jezno odkričiš ter vstopiš v 2021 malenkost manj podoben likom iz Formanovega filma One Flew Over the Cuckoo’s Nest. Ekipa Solar Pulse Music vam želimo uspešno in predvsem zdravo leto 2021 ter upamo, da se čim prej vidimo pod/na/ob/za odrom med poslušanjem dobre glasbe v živo, za konec pa še poezija iz nove pomenljive stvaritve Rob Zombija: “We ain’t your execution. We ain’t your head pollution. We ain’t your flock of sheep. We ain’t your minds to read,”✊🐰 so ob izboru letošnjih izstopajočih skladb dejali Solar Pulse Music.