VIDEO: Naj 10 skladb leta 2020 z ekipo Keep It Rollin

3. januarja, 2021

Ob iztekajočem se letu 2020 smo domače glasbene akterje prosili, da z nami delijo pet domačih in pet tujih skladbo, ki so jih v letošnjem leto najbolj navdušile.

Tokrat so svoje favorite v letu 2020 z nami delili člani ekipe Keep It Rollin’, ki na Altr radiu vsako tretjo soboto v mesecu ob 22.00 uri pripravlja istoimensko radijsko oddajo o drum’n’bass glasbi in njenih podzvrsteh. Oddaja je luč sveta ugledala dobri dve leti nazaj, ko so YooRonYaa, Klepetz in ssn začeli ustvarjati mesečne drum and bass epizode na radiu Nula z željo po združevanju glasbe in umetnosti. Po približno letu dni ustvarjanja so se le te preselile tudi na ALTR Radio. Danes si epizode sledijo dvakrat mesečno s svežo produkcijo globalne drum and bass scene in so vsakič znova opremljene z barvito vizualno podobo. Ekipa kreatorjev se je tekom časa razširila, trenutno pa jo sestavljajo Klepetz, ssn, Sari, Kian in Fornax.

Tudi ekipa Kepp It Rollin je izbor naj 10 v letu 2020 pokomentirala.

Halogenix – Independent “Halogenix vedno znova prekaša samega sebe, potrebno pa je omeniti tudi sick artwork, ki je dobil nagrado na dnb awards za best artwork. Na repeat!”

A-sides feat. MC Fats – Arctic “Sonce, morje, peščene plaže, pozitivna energija, ples, poletje…. Skrbi gredo stran ko se zasliši iz zvočnikov. Pesmica polna spominov.”

Calibre – Sense Soiree “Calibre je one of a kind dnb artist. Lepota tega komada je brezmejna in če se mu pustiš te lahko odpelje daleč v iluzijo.” 

Alix Perez- Concrete “Alix mojster liquida. Komad je pa direkt za festivalsko sezono ki nam je letos res primanjkuje! :)”

Dillinja – Hard Noize (Break Remix) “Z mojstrskim remixom oživljena mojstrska klasika, ob kateri publika pred energično eksplozijo za trenutek obstane – kot svet v korona časih :P”

BCee & Charlotte Haining feat. DRS – Love for the fallen “Ljubezen premaga vse.” 

Total Science – Lightweight (break remix) “Klasičen break z njegovimi percussni.”

Gentleman’s Dub Club x The Nextmen – Rudeboy ft. Gardna (Bish & Gray Remix) “Pozitiven vajb maker, ki od dneva izdaje ni niti za trenutek zapustil playliste.”

Dogger & Mindstate – Don’t hurt me “Liquid v vsej svoji veličini. Komad, ki zaigra na čustva in te ob poslušanju sigurno ne pusti ravnodušnega.” 

BCee & Charlotte Haining – In the moment “Bbcee in Charlotte Haining sta res odlična kombinacija in takšen je tudi cel album ‘Life as we know it’, ampak ta komad pa res zmaga. Tok lep in catchy!”