VIDEO: Nemški emo punkerji s prošnjo naslavljajo Luciferja

20. September, 2022

Nemški emo-pankerji Between Bodies, ki imajo korenine tudi v Torontu so svoj prvi EP On Fences izdali že leta 2019. Zdaj, skoraj tri leta in pandemijo kasneje, tudi Between Bodies začenjajo novo poglavje z novo pesmijo ‘Lucifer, I Wanna Be Everything’.

Between Bodies

Ustrezno se čustveni komad, ki ne preseže niti treh minut, pogaja o lastni neprimernosti, da bi stvari temeljito in resno spremenili. Gre za prvo novo glasbo skupine po EP-ju iz leta 2019. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, pesem ‘Lucifer, I Wanna Be Everything’, ki jo lahko slišite na ALTR radiu, govori o poskusu spreminjanja lastnega vedenja.
“V preteklosti pogosto nisem našel načina, kako se soočiti z dejstvom, da me prizadenejo ljudje, ki mi pomenijo največ. Zaradi takšnih zadev niti nisem uspel prekiniti razmerij,” pojasnjuje pevec in kitarist Christopher Schmidt. “Brezglavo sem debatiral, vedno znova sem poskušal reflektirati vsako podrobnost, analiziral težave in nikoli storil več kot le govoril. ‘Lucifer, I Wanna Be Everything’ je pesem o lastni nezmožnosti, da bi res temeljito in resno spremenili takšno vedenje. Težko je obvladati čustva, še težje je spremeniti vedenje, zato zelo spoštujem tiste, ki jim to uspe,” še dodaja Schmidt.

Kot pri mnogih skupinah je imela pandemija velik vpliv na ustvarjalno delo Between Bodies. Ker je bilo koncertiranje – vsaj zunaj lastnih štirih sten – prepovedano, je skupina zadnji dve leti izkoristila za delo na novi glasbi. Velik izziv za vse vpletene, saj so svoje prve pesmi izdali šele malo pred začetkom pandemije in uspeli odigrati le nekaj koncertov. Nekaj ​​več kot dve leti pozneje je skladba ‘Lucifer, I Wanna Be Everything’ nov začetek, ki napoveduje še veliko več.