VIDEO: Nenad Kriljiv izdali svojo prvo skladbo in napovedali prvenec

7. June, 2022

Nenad Kriljiv je nova ljubljanski skupina, ki jo vodi igralec Gregor Gruden, sicer član MGL-ja, v zadnjih letih pa ga širše občinstvo pozna predvsem iz številnih vlog v slovenskih televizijskih serijah. V svojo družbo je povabil izkušene in nenadkriljive glasbenike, ki v različnih zasedbah krojijo slovensko glasbeno sceno, Nenada pa so štartali predvsem z namenom neobremenjene rokerske sprostitve. 

Material za svoj prvenec, ki ga najavljajo s prvim singlom Jajc, kateri se že vrti na ALTR radiu, so Nenadi posneli v domačem studiu v preteklih dveh letih, ko je pandemija postregla z zaprtjem gledališč in koncertnih odrov, kar so se fantje odločili izkoristiti čim bolj kreativno. Rezultat je osem skladb, ki jih je produciral Grega Bajc, znan po svojem delu z MRFY, ploščo pa nameravajo izdati v jeseni 2022. 

Gregor Gruden, avtor skladbe Jajc pravi:“Človek se vsake toliko časa zapre vase. Okoli sebe naredi lupino in se skrije pred okolico. Potem kot v jajcu čaka na spremembo, na zamisel, na nekoga ali nekaj, kar mu bo pomagalo zopet najti stik s svetom. Težava je le, ker ne vé kakšna je narava té spremembe. Bo prišel ven z zagonom ali je v jajcu že tako dolgo, da je morda vmes že zakrknil”.

Nenad Kriljiv so v začetku leta z željo po videospotu pristopili k dolgoletnemu prijatelju, filmskemu režiserju Gregorju Andolšku, ki je zgodbo o junaku iz jajca zavil v nadrealistično pripoved v slogu Wesa Andersona. 

Nenad Kriljiv:

Gregor Gruden – vokal

Laren Polič – kitara, vokal

Matjaž Ugovšek – kitara, vokal

Andrej Škoberne – bass kitara, vokal

Uroš Buh – bobni, vokal