VIDEO: Nilüfer Yanya kot stevardesa za nov single ‘Crash’

11. novembra, 2020
Nilüfer Yanya

Nilüfer Yanya v videospotu “Crash” poje z višine 38.000 čevljev. Skladba ni na njenem prihajajočem EP-ju Feeling Lucky? izšel 11. decembra prek ATO Records.
Nov EP ‘Feeling Lucky?’ je nadaljevanje albuma ‘Miss Universe’, prvega albuma Nilüfer Yanye, ki šteje med popularnejše plošče v letu 2019. Zato ni presenetljivo, da mlada tekstopiska, katere prvi album je navdušil, razmišlja o sreči, zavestno kot podzavestno. Kot je poudarila v izjavi za javnost, je šele, ko je nekaj časa delala na novem EP-ju, spoznala povezovalno temo – srečo.
“Ena od pesmi je imela kot koncept temo sreče, potem pa sem ugotovila, da jo imajo vsi. To me je spodbudilo k razmišljanju o sreči na splošno; dobro in slabo. Stvari, ki jih ne moremo nadzorovati, in stvari, ki nas nadzorujejo, kako pogosto dejanja in dogajanja pripisujemo sreči ali nesreči, ko stvari presežejo naša pričakovanja ali kaj ne gre po načrtih,” je dejala Yanya.

Njen novi single ‘Crash’, ki ga lahko slišite na Altr radiu je drugačen pogled na te ideje. Skladba, katere soavtor je Nick Hakim, najde pripovedovalca, ki se mu vrti od preveč vprašanj.
“Video za ‘Crash’ se odvija na letu,” je dejala Yanya. “Lani, ko sem veliko gostovala, sem vsakič, ko sem se vkrcal na letalo, postala vedno bolj zaskrbljena, kar je bilo zame novo, saj me nikoli ni bilo strah letenja. Z vsakim letom, ki sem ga opravila, se mi je zdelo, da se turbulence slabšajo in prepričana sem bila, da mi je zmanjkalo sreče. Skladba ‘Crash’ ne govori o letalu, vendar mi je všeč takšno vizualno utelešenje pesmi,” je še dodala Yanya.

Zraven skladbe ‘Crash’ bo nov EP vseboval še dve skladbi.