VIDEO: Nova post-hardcore superskupina

28. August, 2022

Če ste vsaj malo navdušeni nad post-hardcorom iz začetka 2000-ih, potem boste prav gotovo navdušeni nad novo zasedbo L.S. Dunes, ki vključuje veterane nekaterih največjih skupin tistega časa. Pevec je Anthony Green iz Circa Survive, kitarista sta Frank Iero iz skupine My Chemical Romance in Travis Stever iz skupine Coheed And Cambria, ritem sekcija pa prihaja iz zasedbe Thursday; basist Tim Payne in bobnar Tucker Rule.

L.S. Dunes

Zasedba L.S. Dunes je nastala med pandemijo. V sporočilu za javnost je Frank Iero pojasnil: “Nikoli nismo zares vedeli ali bomo kdaj skupaj zaigrali te pesmi. Pravzaprav nihče od nas glasbenikov ni vedel ali bomo še kdaj lahko igrali živo glasbo za občinstvo.” Ideja se je porodila, ko je zasedba Thursday vadila za dva božična prenosa v živo leta 2020, nato pa so posneli celoten prvenec.

Debitantski album L.S. Dunes se imenuje Past Lives, skupina pa ga je posnela z Willom Yipom, enim od vodilnih producentov trenutne hardcore in emo scene. “Želeli smo narediti nekaj, kjer bi lahko slišali vse zasedbe, pa vendar ne bi zvenelo kot nobena posebej. Naše korenine so punk rock in hardcore, vzdušje pa je upanje za vse izgubljene duše,” je o albumu dejal Tucker Rule.

Naslovnica debitantskega albuma Past Lives zasedbe L.S. Dunes

Nekaj ​​te energije lahko slišite v debitantskem singlu ‘Permanent Rebellion’ — precej popoln naslov za prvo pesem skupine ostarelih, uspešnih uporniških alternativcev. Pesem združuje vznemirljive thrash-out trenutke s perečimi melodijami. Njegov videospot je le zrnat posnetek skupine, ki igra skupaj v neki sobi, kjer so vsi videti, kot da so pripravljeni, da zadevo prenesejo tudi na oder. In to se bo kmalu tudi zares zgodilo.