VIDEO: Oceanator z novim albumom ‘Nothing’s Ever Fine’

11. April, 2022

Oceanator je indie rock projekt glasbenice Elise Okusami iz Brooklyna, ki je 8. aprila pri založbi Big Scary Monsters izdala nov album Nothing’s Ever Fine. Rezultat je vrhunec v stalnem toku poudarkov; izbruh nihilističnega veselja, ki odlično ujame trenutek, ko se ne moreš odločiti, ali bi se smejal ali jokal, ker je vse tako narobe.

Naslovnica novega albuma

Odličen prikaz tega je nov singel ‘Bad Brain Daze’, ki ga lahko slišite na ALTR radiu in prihaja z videospotom v režiji Chrisa Farrena. Singel vsebuje tudi solo Jeffa Rosenstocka na saksofonu in vokale članov Long Neck, Sonder Bombs, Bad Moves, Maneka, Late Bloomer, Alright in drugih. “To je zbor prijateljev, ki gredo skozi vse,” je ob izidu dejala Okusami. “Lepo je bilo imeti to povezavo, čeprav je bila sestavljena skupaj z elektronskimi sporočili z datotekami”, je še dejala Okusami in dodala, da nov album opisuje protislovja: “Ali greste v lep sončni zahod ali pa greste v črno luknjo. Pri meni je odvisno od razpoloženja; lahko je oboje.”

Album Nothing’s Ever Fine je Okusami koproducirala z Bartees Strange. To je njen drugi album, ki sledi njenemu debitantskemu Things I Never Said iz leta 2020 in njenemu istoimenskemu EP-ju iz leta 2017, ki obsega skupno 11 skladb.