VIDEO: Of Mice & Men izdali nov EP

1. aprila, 2021
Of Mice & Men

Ne glede na stanje metalcore-a v zadnjem desetletju je težko zanikati, da je zasedba Of Mice & Men že nekaj časa pri vrhu scene oziroma žanra. Njihov istoimenski prvenec, izdan leta 2009, je bil ena izmed številnih plošč, ki so pomagale oblikovati metalcore, kot ga poznamo danes. Zato ne čudi, da so postregli z novo glasbo tudi v času, ko svet propada. Moralno in stvarno.

“Glasbo smo začeli ustvarjati, ker je bilo to vse, kar smo imeli,” se je začetkov spomnil basist in vokalist Aaron Pauley. “Pograbili smo desko sredi oceana in začeli ustvarjati glasbo, saj drugih idej nismo imeli.” V tem smislu je tudi novi EP ‘Timeless’ pomemben, saj je zasedba tako lažje krmarila čas izolacije, strnila misli, se soočila z demoni in vse to izlila v glasbo z naslovom ‘Timeless’. Četudi je EP posnet v času omejitev, na daljavo z uporabo računalniške komunikacije, se na produkciji in energičnosti glasbe to sploh ne pozna.
‘Timeless’ je prvi od treh EP-jev, ki jih nameravajo izdati v letu 2021. Ti tvorijo nekakšno trilogijo, ki naj bi dosegla vrhunec pri izidu sedmega studijskega albuma skupine.

Glasbeno ‘Timeless’ ne pripravi veliko presenečenj. Vsaka skladba vsebuje refren, pripravljen za arene, ki smo ga od zasedbe Of Mice & Men že vajeni. Seveda je tu tudi veliko ostrih, tehničnih in kaotičnih metalcore riffov, zato si kitarista Phil Manansala in Alan Ashby zaslužita posebno pohvalo. Tudi ritem sekcija vokalista in basista Aarona Pauleyja in bobnarja Valentina Arteagea se držita grmeče podlage ponorelim kitaram. Vse kaže, da je zasedba z novim EP-jem želela oboževalcem omogočiti “izkušnjo v slušalkah”, saj so glasbi dodali sintetizatorje, zaradi katerih zvenijo še “večji” kot kdaj koli prej.

Naslovna skladba ‘Timeless’, ki jo lahko slišite na Altr radiu ima ambientalen, močno melodičen karakter z nekaterimi progresivnimi, večplastnimi kitarskimi deli, ki se vrtijo med izrazitejše instrumentale verza in refrena.