VIDEO: Orleki z novim singlom sporočajo, da rokenrol ne gre v penzijo

15. novembra, 2020
Orlek

“Rokenrol je način življenja, razmišljanja, je sistem vrednot, ki ga pavi rocker ne zamenja niti za girice, klape in poletje ob jadranski obali,” pravijo Orleki, ki nadaljujejo praznovanje 30-letnice delovanja.

Le nekaj dni po obletnici odmevnega koncerta v ljubljanskem Kinu Šiška, s katerim je obeležila tri dekade glasbenega ustvarjanja, je skupina Orlek v radijski eter poslala ‘Adijo klape’, ki jo lahko slišite na Altr radiu. Gre za novi singel z aktualnega albuma ‘Živel rokenrol’.

“Pesem ‘Adijo klape’ je še posebej namenjena tistim, ki živite z rokenrolom in se zavedate, da je to veliko več kot le glasna glasba. Rokenrol je način življenja, razmišljanja, je sistem vrednot. To je hvalnica energije, življenja, prijateljstva, uporništva, pripadnosti. Pesem govori o tem, da za nič na svetu ne zamenjamo rokenrola, nikdar, niti za girice in klape, poleti nekje ob jadranski obali,” pravijo člani ikonske zasavske skupine, ki jim je, kot mnogim kolegom, korona uničila izjemno koncertno sezono. A pravega rockerja taka nadloga, kot je epidemija, ne vrže s tira. Pravi rocker vztraja, se bori in ve, da bodo kmalu spet zarohneli motorji in bo občinstvo pod odrom dvignilo roke visoko v zrak ob zvoku glasnih kitar!

Vlado in druščina zato že komaj čakajo, da se spet odpravijo na špil. Žene jih sprašujejo koliko časa bodo še vztrajali – a odgovor je jasen: “Rokenrol ne gre v penzjon!”

Izidu prvega dela dvojnega jesenskega singla skupine Orlek bi sicer moral slediti video za pesem ‘Adijo klape’, a je izvedba zamišljenega scenarija ob koronskih prepovedih prehajanja občinskih mej in druženja večjih skupin ljudi tako zahtevna oziroma paktično nemogoča, da so se mu fantje vsaj do sprostitve omejitev odpovedali.

“Ker nas je v skupini devet, dva člana pa niti ne živita v Zasavju, je logistika benda trenutno zahtvena že, če se želimo dobiti na vaji, kaj šele posneti spot,” je Poredoš pojasnil vzrok, da predvidenega videospota še ne bo na spregled.