VIDEO: Pale Waves izdali nov single

26. March, 2021
Pale Waves

Vzhajajoča britanska indie/pop skupina Pale Waves je 12. februarja 2021 pri založbi Dirty hit izdala svoj drugi album ‘Who Am I?’, ki zvokovno nekoliko preseneča, saj se zasedba v njem precej približa pop zvoku in nekoliko odmika od njihovega prepoznavnega indie rock stila.

Frontmanka zasedbe Pale WavesHeather Baron-Gracie, s pisanjem pesmi, postavlja do izraza njeno življenje, saj odseva lastno duševno zdravje in naraščajoče bolečine – depresijo, motečnost in temačne občutke – obenem pa se dotika njenih izkušenj zaljubljenosti in odprtosti glede lastne spolnosti z jasnostjo in optimizmom, ko stopa naprej kot ženska, ki je med odraščanjem nikoli ni videla.

Del novega albuma je tudi njihov zadnje izdani single ‘Fall To Pieces’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, opisuje odnos, ki je na prelomni točki. Heather Baron-Gracie naslavlja lastno anksioznost, ko se odloča, ali želi zvezo rešiti ali jo pustiti. “V razmerju je hitro pademo v ponavljajoče se vzorce, zaradi česar se lahko vedno znova prepirate o istih stvareh,” pojasnjuje Heather Baron-Gracie in dodaja, da je težko prekiniti te vzorce, zato se velikokrat vprašmo ali bo tega sploh kdaj konec.