VIDEO: Pale Waves presenetili z iskrenostjo in zvokom

27. novembra, 2020
Pale Waves

Vzhajajoča britanska indie/pop skupina Pale Waves je objavila podrobnosti o svojem težko pričakovanem drugem albumu. Zasedba je izdala, da bo album nosil naslov ‘Who Am I?’ in bo izšel 12. februarja 2021 pri založbi Dirty Hit. Poleg objave albuma so Pale Waves izdali tudi glavni single ‘Change’, ki ga lahko slišite na Altr radiu in zvokovno nekoliko preseneča, saj se zasedba v njem precej približa pop zvoku in nekoliko odmika od njihovega prepoznavnega indie rock stila. Lahko bi celo dejali, da gre za absolutni pop bop. ‘Change’, ki je izšel s spremljajočim videospotom, je nostalgična in privlačna skladba za kitaro, sestavljena iz zgodb o srčnem utripu, ki odraža različna razpoloženja in čustva, ki jih preživljamo vsi.

‘Who Am I?’ bo nasledil njihov debitantski album ‘My Mind Makes Noise’ iz leta 2018. Frontmanka zasedbe Pale Waves, Heather Baron-Gracie, s pisanjem pesmi, postavlja do izraza njeno življenje, saj odseva lastno duševno zdravje in naraščajoče bolečine – depresijo, motečnost in temačne občutke – obenem pa se dotika njenih izkušenj zaljubljenosti in odprtosti glede lastne spolnosti z jasnostjo in optimizmom, ko stopa naprej kot ženska, ki je med odraščanjem nikoli ni videla.

“Album je veliko bolj odprt, jaz pa manj skrita. Je veliko bolj ranljiv. Pravzaprav se mi zdi, da imam v tem albumu svoj glas. Govorim o resničnem sranju, ki se dogaja s svetom, ne skrivam se v nekaj romantičnih skladbah z nekaj modnimi metaforami. Jaz govorim o stvareh, ki se dogajajo v družbi in o meni, ki bi se ljudem morda zdele neprijetne. Vsebina je veliko bolj intenzivna, a res pomembna. Zame sta glasba in umetnost orodje, da se ljudje ne počutijo tako osamljeno. Želim biti tista oseba, po kater se oboževalci zgledujejo in v kateri najdejo udobje,” je o nastanku novega albuma dejala Baron-Gracieva.

‘Who Am I?’ je bil v glavnem posnet v Los Angelesu s producentom Richom Costeyjem (Muse, Foo Fighters, Sigur Rós), preden je pandemija COVID-19 prisilila zasnovo albuma v virtualni svet, saj je Baron-Gracieva ostala v Los Angelesu, preostali člani skupine pa so se vrnili domov in tam posneti svoje glasbene dele.

Seznam skladb iz prihajajočega albuma ‘Who Am I?’:

 1. Change
 2. Fall To Pieces
 3. She’s My Religion
 4. Easy
 5. Wish U Were Here
 6. Tomorrow
 7. You Don’t Own Me
 8. I Just Needed You
 9. Odd Ones Out
 10. Run To
 11. Who Am I?