VIDEO: Peach Pit z novim singlom ‘Psychics in LA’

1. novembra, 2020
Peach Pit

Zanimiv kanadski indie rock kvartet Peach Pit, ki ga sestavljajo pevec in ritem kitarist Neil Smith, vodilni kitarist Christopher Vanderkooy, basist Peter Wilton in bobnar Mikey Pascuzzi, svojo glasbo opisujejo kot “prežvečeno pop žvečilko”, kritiki pa kot žalosten pop in surf rock, za katerega je značilen nežen govorni slog in rock melodije, ki jih poganja kitara. Glasbene spote skupine producira snemalec Lester Lyons-Hookham. Zanimivo je, da je zasedba nosila enaka oblačila za vsak nastop v živo med fazo albuma ‘Being So Normal’, potem ko jih je kupila za snemanje prvega videospota.

V začetku aprila 2020 izdali nov album ‘You And Your Friends’, ki ga kritiki označujejo kot veličastno rezino klasičnega indie rocka s čarobnim pridihom priznanega indie producenta Johna Congletona, ki je otipljiv skozi celoten album. Čeprav se zdi, da se album ukvarja z nešteto običajnimi temami; zlomljenim srcem, prijateljstvom, nostalgijo in zaljubljenostjo, to počne na tako niansiran način, da se Peach Pit lahko uradno ločijo od vseh drugih indie zasedb.

V začetku oktobra pa so izdali Deluxe verzijo albuma ‘You And Your Friends’, ki vsebuje tri nove skladbe: ‘Adidas’, ‘Denny’s Garage’ in ‘Psychics in LA’, ki prihaja skupaj z videospotom in ga lahko slišite na Altr radiu.