VIDEO: Pixies z novim singlom iz prihajajočega albuma ‘Doggerel’

15. August, 2022

Septembra nameravajo legenarni alternativci Pixies izdati nov album Doggerel, svoj prvi studijski album po albumu Beneath the Eyrie iz leta 2019. Veterani alternativnega rocka so izdali najnovejši singel z albuma, skladbo ‘Vault of Heaven’.

Pixies

Videospot za najnovejši singel, ki ga je režiral Charles Derenne, prikazuje napol oblečenega dvojnika Zorra, ki jezdi v Los Angeles na plišastem konjičku. Po tem konča v trgovini, kjer naleti na različne like, vključno z imitatorjema Elvisa Presleyja in Marilyn Monroe.
“Ko sem prvič poslušal pesem, je bila ideja, ki mi je prišla na misel, zvok modernega zahodnega rocka,” je dejal Derenne v izjavi za javnost. “Bilo bi preveč očitno narediti vestern, zato smo se odločili, da uporabimo ironijo besedila in ustvarimo nekakšno psihedelično, avtsajdersko zgodbo z uporabo ameriških ikon, vendar jih prikažemo na drugačen način. Zorro vodi ples kot protagonist zgodbe.”

Z mešanjem mračne atmosfere desert noir v slogu Morriconeja z melodičnim kitarskim motivom, singel ‘Vault of Heaven’ z razcvetom ženskih spremljevalnih vokalov zagotavlja skoraj himničen pridih. Besedila Black Francisa združujejo elemente, ki so hkrati abstraktni in vsakdanji, v nadrealistični pripovedi kjer protagonist cilja na odrešitev, a na koncu pade na nos.

Ob napovedi novega albuma Doggerel je frontman Black Francis dejal, da skupina “poskuša delati stvari, ki so zelo velike, drzne in orkestralne”. Nadaljeval je: “Pank stvari, res rad igram, a tega preprosto ne moreš umetno ustvariti. Obstaja še en način za to; obstajajo druge stvari, ki jih lahko naredimo s to dodatno posebno energijo, ki nas obdaja.”

Naslovnica prihajajočega albuma ‘Doggerel’