VIDEO: Pred trinajstimi leti so Slipknot izdali album ‘All Hope Is Gone’

21. August, 2021

All Hope Is Gone je četrti studijski album ameriške heavy metal skupine Slipknot, ki je izšel 20. avgusta 2008 pri založbi Roadrunner Records. Album je bil objavljen v dveh različicah: standardni album v ohišju za zgoščenko in posebna izdaja, zapakirana v šestkratni digipak, ki vsebuje tri bonus skladbe, knjižico s 40 stranmi in bonus DVD z dokumentarnim posnetkom albuma.

SlipknotAll Hope Is Gone

Čas, ki je minil med snemanjem albuma Vol 3: The Subliminal Verses in koncem turnejskega cikla za ta album, je bil za zasedbo Slipknot težak. Pokojni basist in tekstopisec Paul Gray se je boril z odvisnostjo od heroina, vokalist Corey Taylor se je boril z disfunkcionalno poroko in preveč pil, bobnar Joey Jordison se je preveč zabaval, vsi drugi v skupini pa so se spopadali s svojimi osebnimi demoni in se zato želeli nekoliko umakniti. Ko pa je zasedba Slipknot začela pripravljati komade za svoj četrti studijski album All Hope Is Gone, ki je izšel 20. avgusta 2008, so vstopili v nov ustvarjalni prostor, ki je bil terapevtski in produktiven. Priprave na album so se začele leta 2007, snemanje pa se je začelo februarja 2008 v domači zvezni državi Iowa. All Hope Is Gone je ob izidu veljal za najbolj eklektično zveneč album skupine, ki vključuje elemente iz prejšnjih treh. Album je nakazal, da je zasedba Slipknot popolnoma opustila nu metal in prešla v groove metal slog. Pesmi, kot sta ‘Gematria (The Killing Name)’ in naslovna skladba kažejo na death metal pristop, ki spominja na pesmi, kot je ‘(sic)’ iz prvega albuma.

Besedilo skladbe ‘All Hope Is Gone’ se osredotoča na teme, kot so jeza, nezadovoljstvo, obsedenost in glasbena industrija. Ime albuma ima tudi izrazitejši poudarek na politiki kot njihovi prejšnji albumi. Album so kritiki dobro sprejeli, saj je dosegel prvo mesto na devetih glasbenih lestvicah po vsem svetu, vključno z Billboard 200. Z dolžino 57 minut in 57 sekund velja za najkrajši studijski album zasedbe Slipknot doslej. To je tudi zadnji studijski album skupine, na katerem je izvirna zasedba, saj so basista in ustanovnega člana Paula Greyja, 24. maja 2010, skoraj dve leti po izidu albuma, našli mrtvega v hotelu v Iowi, bobnar Joey Jordison, ki je bil decembra 2013 odpuščen iz skupine, pa je 26. julija 2021 umrl v spanju

Mislim, da je to naš daleč najboljši album,” je ob izidu dejal Corey dejal Taylor. “Res je težak in zelo temačen, a tudi na nek način navdihujoč. Je eksperimentalno, brutalno melodičen. To je Slipknot.”