VIDEO: Prihaja serija o zasedbi Sex Pistols

14. January, 2021
Johnny Rotten

Britanski režiser Danny Boyle bo režiral šestdelno televizijsko miniserijo o legendarni britanski punkerski skupini Sex Pistols.

Izbruh skupine Sex Pistols na glasbeno sceno sredi 70. let preteklega stoletja je za vedno spremenil tako britansko družbo kot kulturo. V začetku, leta 1975, so skupino sestavljali Johnny RottenGlen MatlockSteve Jones in Paul Cook. Basista Matlocka je v začetku leta 1977 zamenjal Sid Vicious. Besedila njihovih pesmi so bila provokativna in proti-državno usmerjena. Skozi celotno kariero se je skupina soočala s prepovedmi predvajanja njihovih pesmi, izdajanja singlov in odpovedovanjem koncertov. Njihov prvi single ‘Anarchy In the UK’ je izšel leta 1976. Singel ‘God Save the Queen’ je bil njihov najbolj provokativen single, saj so v besedilu napadali angleško kraljico in ureditev monarhije ter neprizanesljivost do delavskega razreda, iz katerega so izhajali vsi člani skupine. Zasedba je izdala le en studijski album z naslovom ‘Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols’, ki je izšel leta 1977 in ga je ameriška glasbena revija Rolling Stone uvrstila med najboljše albume v zgodovini.

Kot pomoč za scenarij serije je služila avtobiografija kitarista Steva Jonesa iz leta 2016 ‘Lonely Boy’, ki velja za iskreno, globoko čustveno izpoved in za enega boljših primerkov glasbenih avtobiografij. Produkcijo naj bi po pisanju revije The Hollywood Reporter začeli že 7. marca letos.

Zasedba Sex Pistols je razpadla na razvpiti ameriški turneji leta 1978, kjer je vokalistu in frontmanu skupine Rottnu prekipelo, zaradi drogeraških eskapad basista Sida Viciousa, zato je zapustil skupino in oznanil njihov razpad. Decembra 1978 pa je Sid Vicious, zaradi nekvalitetnega heroina umrl, star zgolj 21 let.