VIDEO: Primus posneli videospot za singel ‘Follow The Fool’

21. August, 2022

Legendarni funk metalci Primus so izdali videospot za zadnji singel iz njihovega najnovejšega EP-ja Conspiranoid, ki je izšel konec letošnjega aprila. Njihov najnovejši EP vsebuje več komentarjev o tem, kar je frontman Les Claypool opisal kot “duševno stanje sodobnega sveta”, pri čemer najnovejši singel ‘Follow The Fool’ postavlja ostro vprašanje: “Kdo je večji bedak? Norec ali tisti, ki sledi norcu?” Posebna vinilna izdaja EP-ja Conspiranoid je zdaj izšla pri založbi ATO Records.

Les Claypool, gonilna sila zasedbe Primus

Zasedba Primus je konec aprila izdala EP Conspiranoid, ki ga otovri epska, 11-minutna uvodna skladba ‘Conspiranoia’ o kateri si lahko več preberete tukaj. “Skladba je vzklila iz semena, ki sem ga posadil v svoj zvezek pred kakšnim letom – nekaj vrstic, ki komentirajo duševno stanje sodobnega sveta,” je dejal Claypool.
Tej filozofiji sledi tudi najnovejši singel ‘Follow The Fool’, ki se zdi strašljivo pretresljiv v tem posebnem času zgodovine. “Videospot, ki ga je režiral moj sin Cage Claypool, je zaživel svoje življenje, saj vidimo tarnajoče norce, ki bruhajo iracionalne perspektive na nestrpne množice, ki iščejo odgovore in grešne kozle za vse pomanjkljivosti svojih življenj. Cage slika podobo teh izgubljenih bitij, ki slepo sledijo svojemu vodji, kot postrušniki s sijočimi očmi, do njihovega bridkega konca. Kipim od ponosa, ko gledam, kako se moj sin razvija v resnično pronicljivega umetnika.”