VIDEO: Raper Zlatko ostro nad vodstvo države

8. aprila, 2021
Izsek iz videospota za skladbo ‘Svoboda’

Zlatan Čordić – Zlatko ponovno dokazuje vsem, da mu delo daje moč in brez dela ne more. Ampak, a mu niso pred meseci očitali ravno nedelo? Zaradi domnevnega nedela je bil skoraj ob status kulturnega umetnika. Medtem ko so se nekateri trudili, da bi mu status odvzeli, je Zlatko delal. Vsem je zdaj odgovoril z novo pesmijo ‘Svoboda’, ki jo lahko slišite na Altr radiu.

V teh razmerah, ki niso enostavne za nikogar v državi, sploh pa ne za glasbenike, en od njih izda novo pesem. Sam pravi, da je pred njim še veliko soočanj, zagovorov, pritožb, morda tudi sodnih obravnav, a se jih veseli, ker se ne boji poštene sodbe, še manj pa princa teme, ki se je z vsemi sredstvi spravil na enega človeka. Računali so na to, da ga bodo utišali, vendar so slabo ocenili, dosegli so ravno nasprotno – napisal je pesem ‘Svoboda’, da jim znova pokaže, da bo stal pokončno do smrti.

Žalostno je to, da se v 21. stoletju ljudje, ki so pomagali ustvarjati pesem in snemali videospot, raje odločijo za anonimnost, saj se bojijo posledic, ker so videli, kaj se zgodi, če poveš svoje mnenje. Zlatko je na lastni koži cenzuro že občutil, zato pravi, da razume vsakogar in si želi, da bi pesem poslušali vsi, saj je prepričan, da se bo vsakdo našel v njej.

Pesem ‘Svoboda’ govori o trenutnih razmerah. Kako živimo in zakaj. Dotakne se tragedij in krize. Omenja tudi glavne akterje v vsej tej zgodbi. In vseeno je pozitiven kot v vsaki svoji pesmi. Sam pravi, da se iz vsake situacije človek mora naučiti nekaj novega. Pa tudi iz te.