VIDEO: Razpadla je nemška hip-hop zasedba Fettes Brot

1. September, 2022

Nemška hip-hop zasedba Fettes Brot, ki je zaslužna za uspešnice, kot sta ‘Jein’ ali ‘Emanuela’, je po skoraj 30 letih naznanila svoj razhod. Trio, ki ga sestavljajo Dokter Renz (Martin Vandreier), König Boris (Boris Lauterbach) in Björn Beton (Björn Warns), se želi še pred dokončnim razhodom odpraviti na poslovilno turnejo in izdati ploščo z največjimi uspešnicami.

Fettes Brot

“V letu 2022 se zdi, da je naša skupna zgodba nekako izpeta”, so se glasbeniki v šaljivem tonu ozrli na svojo dosedanjo kariero. Želeli so končati, preden jim je bilo dovoljeno “slovesno postaviti svoje voščene figure v muzeju Madame Tussauds.”

“Vprašanje časti” pa je, da se mora druženje končati z “velikim finalom”, preden se posvetijo drugim zadevam ob koncu prihajajočega leta. V okviru zadnje turneje bo skupina 13. aprila prihodnje leto nastopila tudi v dunajskem Gasometru.

Da slovo ne bo tako težko, je tu tudi nov singel ‘Weint nicht’, ki bo izšel danes. Poleg tega je zasedba Fettes Brot napovedala še nekaj presenečenj – “stvari, ki smo si jih vedno želeli narediti”, kot je koncert na ladji v Hamburgu, s katerega so se po dolgem premoru v živo oglasili prejšnji teden.