VIDEO: Red Fang s singlom ‘Arrows’ napovedujejo istoimenski album

6. aprila, 2021
Red Fang

RED FANG, priljubljeni portlandski stoner rockerji z afiniteto do metala, bodo 4. junija 2021 pri založbi Relapse Records izdali novi album ‘Arrows’.

Novice o težko pričakovanem albumu, prvem po petih letih, prihajajo z novim poglavjem zasedbe in videospotom za naslovno skladbo ‘Arrows’, ki ga je režiral Whitey McConnaughy. Nova skladba ‘Arrows’ kaže na to, da Red Fang znova raziskuje kreativne načine, kako sredstva za videospot porabiti za subtilno navezovanje na njihov klasični video za skladbo ‘Wires’.

“Njegov način, da nas predstavi, resnično deluje,” je za medije odnos z Whiteyem opisal kitarist David Sullivan. “Prvi video, ki ga je za nas naredil za skladbo ‘Prehistoric Dog’, nam je dal velik zagon na začetku in poskrbel za našo priljubljenost. Radi delamo z njim,” je še dodal Sullivan.

“Bilo je razburljivo, da smo skladbe snemali s Funkom,” je za medije dejal kitarist in vokalist Bryan Giles, ki je vesel, da je album produciral dolgoletni sodelavec Chris Funk. “Zaradi ohlapnega urnika je bilo snemanje zelo sproščeno. Nismo snemali celotnih pesmi naenkrat, ampak smo kitare, vokale in ostale čudne zvoke dodajali vsakič, ko se nam je porodila kakšna ideja. Bilo je resnično zabavno.”

“Wow! Zelo smo navdušeni, da bomo končno izdali to ploščo. Album smo namreč končali že decembra 2019 in potem se je zgodilo nekaj, o čemer ni vredno razpravljati …,” je doda vokalist in basist Aaron Beam. “Ustvarjanje tega albuma se mi je zdelo popolnoma enostavno. Zdelo se mi je, kot da delamo karkoli nam pade na pamet, brez vnaprejšnjega premisleka. Ta odnos me je zelo spominjal na to, kako smo ustvarjali album ‘Murder The Mountains’. Sicer novi album ne zveni kot ‘Murder The Mountains’, ima pa nekaj njegovih vibracij.”

Album ‘Arrows‘ so snemali v Halfling Studios v rodnem Portlandu z dolgoletnim sodelavcem Chrisom Funkom, producentom ‘Murder The Mountains’ in ‘Whales and Leeches’ iz leta 2013. “Chris ima pomemben vpliv na čudne ambientalne dodatke med skladbami in grozljive naključne zvoke v skladbah,” je poudaril kitarist Bryan Giles. “Zagotovo ustvari dodatno dimenzijo naši glasi, ki bi sicer manjkala.”

Oboževalci morda ne bodo verjeli, za kaj delno gre v pesmi ‘Arrows’. “Če ste zmedeni zaradi nekaterih besed v pesmi, je to naš namen,” razloži Beam. “Skladba je povezana z meditacijo. Meditirati sem začel pred šestimi leti, vendar to lahko storim le, če se ne počutim preveč tesnobno. Torej, ko je pravzaprav ne rabim, takrat jo lahko prakticiram,” zaključi Beam.