VIDEO: Refused izdali novo skladbo ‘Malfire’

18. novembra, 2020
Refused

Kultni hardcore punkerji Refused se vračajo z novo skladbo ‘Malfire’, za katero so posneli tudi videospot. Skladba ‘Malfire’ bo del novega EP-ja ‘Malignant Fire’, ki naj bi izšel čez par dni, 20. novembra 2020. Videospot je režiral Craig Gowans.

Nova skladba ‘Malfire’ služi kot komentar na družabne medije in tehnologijo in gleda skozi oči spletnega brskalnika. Posnetki protestov, manekenk in zasedbe Refused, se med seboj prepletajo in prikazujejo dihotomijo pozitivnih in negativnih lastnosti interneta. Sama skladba je muhast punk s temno razmišljujočo bas linijo, ki jo dopolnjuje mešanica melodičnega in kričečega vokala frontmana Dennisa Lyxzéna.
Letos so bili Refused precej zasedeni s snemanjem pesmi za prihajajočo videoigro Cyberpunk 2077, v kateri nastopajo tudi Run The Jewels, A$AP Rocky in The New Regime. Vloga zasedbe Refused je v igri obsežnejša od ostalih umetnikov, saj upodabljajo tudi izmišljeno zasedbo Samurai. Zasedba Refused je tako v preobleki zasedbe Samurai, izdala skladbi ‘A Like Supreme’ in ‘The Ballad of Buck Rivers’.