VIDEO: Regen s prvim singlom ‘Wine’

17. March, 2021
Regen, foto: Martin Hojak

Po skoraj letu in pol glasbenega ustvarjanja skupina Regen predstavlja svoj prvi single ‘Wine’, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Pesem je bila javnosti prvič predstavljena v začetku leta 2020, posneta kar v sobi kantavtorice Gaje Kuščer. Sedaj Regen predstavljajo prenovljeno različico pesmi v nekoliko drugačnem, bolj polnem in dodelanem, a še vedno originalnem stilu. Glasbeni producent Robi Bulešič pa je naredil mix.

Pod umetniškim imenom Regen je najprej delovala Gaja Kuščer, ki je na kanalu YouTube objavljala svoje skladbe. Kasneje so se ji pridružili še Žan Koprivec Perjet, Gašper Sedej, Jan Mori in Andraž Dražumerič. Svojo glasbo opisujejo kot umirjeno, zasanjano, intimno in melanholično, a na trenutke vendarle nekoliko bolj živahno, plesno ter udarnoretro, instrumentalno v stilu 80-ih in žanrsko prepleteno.

“Skladba Wine je ljubezenska. Biti zaljubljen, je tako, kot da bi bil malo pijan”. Tako pesem opisuje Gaja Kuščer, ki je besedilo napisala avtentično ter iskreno. S singlom glasbena skupina želi pokazati, kaj Regen je in kako zveni. Pesem bo na voljo na vseh glasbenih platformah. Opremili so jo tudi z videospotom.