VIDEO: Rise Agains izdali videospot za novi single ‘Talking To Ourselves’

3. June, 2021

Novi single bo del prihajajočega novega albuma Nowhere Generation, ki bo izšel jutri, 4. junija 2021, pri založbi Loma Vista Recordings.

Rise Against

Single ‘Talking To Ourselves’ kaže presenetljivo pop iskrenost. Je izstopajoča pesem o tem, da ljudje želimo biti slišani in se sprašujemo ali sploh kdo posluša.
V preteklih letih so številni novinarji zasedbo Rise Against prepoznali kot “kontroverzne” ali “radikalne”, njihovo glasbo pa kot “drzno” in “pogumno”. Toda tekstopisec skupine in frontman Tim McIlrath z novim singlom ‘Talking To Ourselves’ kaže, da se s tem ne strinja popolnoma. “Nikoli nisem mislil, da so naše pesmi pogumne ali drzne. Zanje mislim, da so le zdrava pamet. Ko začutite, da vas nihče ne posluša, ponavadi govorite glasneje in ko začutite, da vas nihče ne opazi, začnete iskati njihovo pozornost. O tem govori ta pesem,” pojasni McIlrath.

Jutri bo za zasedbo Rise Against prav poseben dan. Zasedba bo namreč izdala že deveti studijski album Nowhere Generation, prvi pri založbi Loma Vista Recordings. Poleg skupnega poziva k odložitvi orožja, vdelanega v dinamično naslovno skladbo albuma ‘Nowhere Generation’, je na albumu še hitri in besni manifest proti elitam ‘Broken Dreams, Inc.’, muhasta balada ‘Forfeit’, rock’n’roll punk-vibracija ‘Sudden Urge’, preprostost ‘The Numbers’ z melodijo, ki se vam bo zataknila v glavi in presenetljiva pop iskrenost v ‘Talking To Ourselves’, izstopajoči skladbi o tem, da si želimo biti slišani in se sprašujemo ali sploh kdo posluša. “Novi album opisuje veliko tega, kar počne zasedba Rise Against,” za medije pove McIlrath, “govorimo in kričimo, ko čutimo, da se dogajajo stvari, ki jih je potrebno resneje obravnavati.”