VIDEO: Rise Against z novim videospotom opozarjajo na probleme mladih

17. November, 2022

Rise Against so izdali nov videospot za skladbo ‘Pain Mgmt’ iz njihovega EP-ja Nowhere Generation II.

Rise Against

Video, ki ga je režiral aktivistični umetniški kolektiv Indecline, je nastal kot odgovor na nedavni val predlaganih in dejanskih prepovedi knjig ter prikazuje svet, ki vidi literarna dela pod fizičnim napadom.

‘Pain Mgmt’ je ena mojih najljubših pesmi na EP-ju Nowhere Generation II, kolektiv Indecline pa je šel veliko dlje od ustvarjanja tega videospota, ki mu uspe zapakirati toliko pripovedi, napetosti in pomena v eni pesmi,” je ob izidu videospota dejal Tim McIlrath, pevec in kitarist zasedbe Rise Against.

Kolektiv Indecline pojasni: “Od mnogih nepredstavljivih bitk, v katere smo prisiljeni s strani tistih, ki si očitno prizadevajo paralizirati izobraženo in navdihnjeno ljudstvo, se zdi, da je bitka za znanje danes pomembnejša kot kdaj koli prej. Od naših učilnic do naših kolektivov je znanje edino orožje, ki lahko brez nasilja osvobodi ljudi. Spričo nenehno spreminjajočih se oblik fašizma in nadzora je treba izčrpati vse vire in energijo, da bi vsakemu zagotovili dostop do lastne mentalne in duhovne osvoboditve.”

Slika, ki jo riše zasedba Rise Against opisuje mlajšo generacijo, ki se trudi najti pot naprej v vse bolj negostoljubnem svetu. Impulz, da bi se poglobili v ta vprašanja, so sprožili McIlrathovi oboževalci po vsem svetu – od Združenih držav do Avstralije, preko Japonske do Nemčije – in vsak od njih je izrazil podobne bojazni. “Sporočali so enake skrbi in strahove glede svojega življenja in tega, kako bo videti jutri. Vsi ti strahovi in ​​skrbi so bili povezani ne glede na to, kateri jezik so govorili. Čez nekaj časa tega preprosto nisem mogel prezreti,” je o opozarjanju na probleme mlajših generacij še dejal McIlrath.