VIDEO: Royal Blood izdala naslovno skladbo prihajajočega albuma

24. februarja, 2021
Mike Kerr in Ben Thatcher a.k.a. Royal Blood

Britanski rock duet Royal Blood je napovedal svoj novi album ‘Typhoons’, ki izide 30. aprila 2021. Da je album tik pred vrati, pa sta naznanila z izdajo istoimenskega singla.

Tako kot njun singl iz leta 2020 ‘Trouble’s Coming’, uvodna skladba prihajajočega albuma, tudi najnovejši single ‘Typhoons’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, kaže, da se Royal Blood ponovno povezujeta z elektronskimi glasbeniki, ki so navdihnili njun prvi album iz leta 2014, in sicer Daft Punk, Cassius in Justice.

Typhoons’ je tisto, kar se sliši, ko se zares izgubite v svojih mislih, pa tudi, kako temni uroki, podobno kot nevihte, niso trajni. Ta pesem je bila tisti posebni trenutki, ko postopek sploh ni bil podoben pisanju. Bolj kot da bi bil privezan na zemljo in prejel svete strele. Pazite drug na drugega in predvajajte to skladbo, dokler ne vidite dima,” je Kerr opisal novi single.

“Nekako sva naletela na ta zvok in takoj ga je bilo zabavno igrati,” je v izjavi za javnost dejal vokalist in basist Mike Kerr. “To je tisto, kar je sprožilo ustvarjalnost na novem albumu, lov na ta občutek. Čudno pa je – če se spet spomnite na ‘Figure It Out’ (iz prvega albuma), nekako vsebuje esenco tega albuma. Spoznala sva, da nam ni treba popolnoma uničiti tistega, kar smo do zdaj ustvarili; preprosto sva ga morali premakniti, spremeniti. Na papirju je to majhna inovacija. Ko pa to slišiš v živo, pa zveni precej sveže.”