VIDEO: Royal Blood izdala single ‘Trouble’s Coming’

10. oktobra, 2020
Royal Blood

Na Altr radiu lahko slišite tudi angleški rock duo Royal Blood, ki ga sestavljata Mike Kerr (vokal, bas kitara) in Ben Thatcher (bobni). Njun zvok je zasidran v edinstveni Kerrjevi tehniki igranja bas kitare, ko z različnimi efekti njegova bas kitara zveni kot običajna električna kitara.

Duo je konec septembra izdal single ‘Trouble’s Coming’, ki bo tudi del njunega tretjega albuma, ki bo predvidoma izšel prihodnje leto. Dvojec se tako vrača z novo glasbo, po albumu iz leta 2017, ‘How Did We Get So Dark?’. V novi skladbi je duo obdržal težke basovske linije in bobne, vendar bolj poudaril vpliv elektronskih zasedb, kot so Daft Punk, Justice in Phillipe Zdar. Single ‘Trouble’s Coming’, je tako ključna prelomnica pri ustvarjanju novega albuma.

“Bil je trenutek, ko je v najinih glavah naredilo “klik”. Začela sva igrati bolj toge plesne ritme. Ugotovila sva, da obstaja resnična povezava med glasbo, ki sva jo igrala prej in novim singlom. To je AC/DC vizija, kjer so rifi tako rezki, ravno zaradi pravega ritma,” je dejal Pevec / basist Mike Kerr. “Čeprav sva glasbeno stopila izven tistega, kar sva počela prej, se nama to ni zdelo nenaravno. Zdelo se je, kot da se vračava h glasbi, ki sva jo imela rada že od samega začetka: Daft Punk, Justice, zasedbe, ki so bile usmerjene v groove. Vse je bilo v ritmu. Zdelo se je kot znano ozemlje, ampak nekaj, kar sva v sebi zatirala,” je še dodal Kerr.

Besedilo pesmi izhaja z vidika pogleda vase, da bi poskušali prepoznati znake, preden situacija izbruhne v kaos.