VIDEO: Rudimental združili moči z The Gameom, D Double Ejem in BackRoad Geejem

12. October, 2021

Londonski kolektiv Rudimental je v začetku septembra izdal novi album Ground Control, katerega del je tudi single ‘Instajets’ pri katerem sodelujejo še The Game, D Double E in BackRoad Gee.

Londonski kolektiv se je potopil v svoj glasbeni arhiv in za single ‘Instajets’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, uporabil odlomek skladbe, ki je bila napisana za sodelovanje z raperjem The Game leta 2014. V miksu je sicer slišati tudi okus Los Angelesa, vendar kolektiv Rudimental vedno stremi k temu, da predstavlja klubsko kulturo v kateri so odraščali. Single ‘Instajets’ postreže tudi z znanimi glasbenimi gosti, ki so tokrat The Game, D Double E in BackRoad Gee.

Nova skladba, kar se tiče glasbenih gostov, sledi praksi prejšnjih izidov, ko je kolektiv sodeloval z MJ Coleom in Joshom Barryjem pri skladbi ‘Remember their names’, s Kareen Lomax pri skladbi ‘Jumper’, s Skreamom pri skladbi ‘So sorry’, z Nørskovom pri skladbi ‘Straight From The Heart’, z Jamesom Vincentom McMorrowom pri skladbi ‘Be Somebody’, z MORGAN, Digga Djem in TIKE pri skladbi ‘Be The One’ in z Anne-Marie ter Tiono Wayne pri skladbi ‘Come Over’.

Novi album Ground Control sledi albumu Toast to Our Differences iz leta 2019 na katerem, poleg omenjenih, sodelujejo še Maverick Sabre, Kojey Radical, Hardy Caprio, Ella Henderson in drugi.