VIDEO: Seaway izdali novi album

21. novembra, 2020
Seaway

Kanadski pop punkerji Seaway so izdali težko pričakovani novi album ‘Big Vibe’, ki se ponaša z raznolikimi vplivi od Toma Pettyja do Davida Bowieja, skupine The Killers in še več. Del novega albuma, ki je izšel pri založbi Big Noise Records, je tudi single ‘Mrs. David’, ki ga lahko slišite na Altr radiu.

“”Mrs. David’ je za nas posebna pesem, ker je bila napisana po končani plošči,” je povedal vokalist Ryan Locke. “Ustavitev javnega življenja je potisnila naš prvotni datum izdaje v prihodnost, tako da smo se lahko vrnili v studio in dodali še to pesem na ploščo. Po mojem mnenju album ne bi bil tako popoln brez skladbe ‘Mrs. David’, zato je bila srečna v nesreča, da je bila izdaja albuma prestavljena,” je še dodal Locke.

Single ‘Mrs. David’ prihaja skupaj z videospotom, ki se dogaja v izmišljenem svetu. “Želeli smo, da je videti temačno, skoraj kot naša različica Gotham Cityja. Tudi David Bowie in Freddie Mercury sta močno vplivala na video z vajbom iz 70-ih in 80-ih let prejšnjega stoletja,” so videospot opisali člani zasedbe Seaway.


Od ustanovitve leta 2011 je kanadska skupina izdala tri studijske albume; ‘Hoser’ iz leta 2013, ‘Color Blind’ iz leta 2015 in ‘Vacation’ iz leta 2017, ter se trdno uveljavila v pop-punk žanru. Do zdaj. Z izdajo četrtega albuma ‘Big Vibe’, ki ga je producieal Anton DeLost, zasedba namreč stvari močno pretresa. In čeprav skupina ne zapira vrat v svojo preteklost, je to zelo usmerjen korak stran od nje.

“Ta plošča je za nas velika odskočna deska,” prizna vokalist Ryan Locke. “Mislim, da smo si počasi izklesali mesto na sceni in zdaj samo poskušamo narediti naslednji velik korak, kamor koli to žebo.”

“To je verjetno kliše,” doda kitarist Andrew Eichinger, “toda mislim, da je to plošča, ki smo si jo vedno želeli narediti. Ker smo prej vedno razmišljali, kaj želijo ljudje od nas slišati. Tokrat pa smo samo ustvarjali skladbe, popolnoma po lastni presoji in občutkih.”