VIDEO: Shame iz novega albuma izdali single ‘Nigel Hitter’

21. januarja, 2021
Shame

Britanski alternativni kvintet Shame je izdal najnovejši single ‘Nigel Hitter’ iz njihovega novega albuma ‘Drunk Tank Pink’, ki je izšel 15. januarja 2021 pri založbi Dead Oceans. Skladba sledi singlom ‘Snow Day’, ‘Water in the Well’ in ‘Alphabet’.

Novi single ‘Nigel Hitter’, ki ga lahko slišite na Altr radiu, prihaja skupaj z videospotom v režiji Maxima Kellyja, ki se poigrava z arhivskimi posnetki starih raziskovalnih središč o razvoju otrok. Z uporabo tehnologije deepfake dojenčki sinhronizirano prepevajo skupaj s pesmijo, medtem ko se zasedba Shame “infiltrira” med navdušene znanstvenike.

‘Nigel Hitter’ je zaživel, ko se je skupina, zaradi pandemije, prilagajala novemu načinu življenja v domačem okolju, saj je večino svojega odraslega življenja preživela na turneji. Frontman Charlie Steen pojasni: “Pesem je v središču tega, kar predstavlja novi album ‘Drunk Tank Pink’. Ko smo končali s turnejo, me je obkrožalo veliko tišine, ko sem skušal na novo odkriti vsakodnevno rutino. Za povrh sem se ponoči soočil s svojo podzavestjo skozi vrsto intenzivnih sanj, ki so me čez dan pustile v omami. ‘Nigel Hitter’ daje občutek katarzičnega izraza tistega obdobja.”