VIDEO: Sleaford Mods za novi single rekrutirala pevko Billy Nomates

5. December, 2020
Sleaford Mods

Angleški elektro punk duo, Sleaford Mods, se pripravlja na izid šestega albuma, ki bo nosil naslov ‘Spare Ribs’ in bo izšel januarja prihodnje leto.

Vse kaže, da je album nastajal v času epidemije, saj je frontman dua, Jason Williamson, v sporočilu za javnost ponudil nekaj podrobnosti o naslovu albuma in dejal, da izhaja iz “ideje o številu ljudi, ki so umrli zaradi prvega vala koronavirusa; človeška življenja so eliti vedno na razpolago. Smo v stalni pripravljenosti biti zgolj rezervna rebra (angl. spare ribs).” Čeprav si morda že predstavljate, kako razburjen bo novi album, očitno nadaljuje korak Etona Aliveja k nekoliko bolj pop usmerjenemu zvoku.

Skupaj z napovedjo novega albuma sta Sleaford Mods izdala single z naslovom ‘Mork N Mindy’, pri katerem na vokalih gostuje perspektivna vokalistka alternativnega pedigreja, Billy Nomates, in ga lahko slišite na Altr radiu. Williamson ga opisuje kot “zvok centralnega ogrevanja in umirajoč vonj nedeljske večerje v hiši iz leta 1982. Beton, obarvane garaže, nikotin. Tam, kjer lepota obstaja predvsem v majhnih razpokah na lupini vaše domišljije.”

Single ‘Mork N Mindy’ prihaja skupaj z videospotom pod režijsko taktirko Bena Wheatleyja.