VIDEO: Slipknot izdali prvo skladbo iz prihajajočega albuma

5. November, 2021

Kot obljubiljeno so metalski titani iz Iowe danes izdali svojo prvo novo glasbo po albumu We Are Not Your Kind iz leta 2019. Frontman Corey Taylor je singl z naslovom ‘The Chapeltown Rag’ opisal kot “kaznovalca”, pri čemer je dejal: “Gre za klasično Slipknot skladbo. In to je noro!”

Slipknot z novimi maskami

“Novi singel vsebinsko izhaja iz različnih manipulacijah, ki se lahko zgodijo, ko se družbeni mediji srečajo z mediji. In o različnih načinih s katerimi nas te manipulacije poskušajo potegniti v različne smeri, kar je zelo, zelo nevarno,” je ob izidu novega singla za medije dejal Corey Taylor.
Taylor pravi, da je naslov nove skladbe navdihnjen po predmestju West Yorkshire Chapeltown, ki ima temno preteklost zaradi Petra Sutcliffa a.k.a. Yorkshire Ripperja.
Vokalist nadaljuje: “Zasedba je bila v zadnjem času nekoliko odtujena. Ne vem, če zato, ker smo imeli občutek, da je vse samoumevno, vendar, ko smo se zopet povezali smo postali še močnejši kot skupina ali karkoli drugega. Vsi se med seboj dobro razumemo. Zdi se kot takrat, ko smo prvič začeli s turnejo. Takrat smo bili res tesni prijatelji in smo delali vse skupaj. Potem smo se s časom tudi mi spremenili, naše odvisnosti pa so postale moteče, zato smo se odtujili in težko se je bilo spet vrniti nazaj. Toda zdaj se skoraj zdi, da se je naš krog spet zaključil.”