VIDEO: Stand Atlantic izdajo albuma proslavili z videospotom

2. September, 2022

Avstralski pop punkerji Stand Atlantic so izdali nov album f.e.a.r (fuck everything and run), ki je njihova daleč najbolj raznolika izdaja do sedaj. Da bi proslavili izid in prikazali vsestranskost nove plošče, je skupina izdala še nov singel ‘Dumb’ v katerem nastopa tudi hip hop umetnik Tom The Mail Man. Zasedba je za nov singel posnela tudi videospot.

Naslovnica novega albuma f.e.a.r. zasedbe Stand Atlantic

“Jebeš konvencionalno sranje hollywoodskih zgodb za katere glasbeniki pravijo, da jim padajo iz riti,” vokalistka Fraserjeva jasno pove, da tudi ona ne želi malikovanja. “Če mislite, da sem kreativna ali vizionarka, nisem. Zavračam, da bi bila ovekovečena kot kar koli drugega kot zbirka nestalnih, iracionalnih čustev s pomanjkanjem kisika, ki sem jih dala iz sebe, da bi lahko zadihala,” še doda Fraserjeva.
Zasedba Stand Atlantic je bila ustanovljena leta 2014. Skupino trenutno sestavljajo vokalistka/kitaristka Bonnie Fraser, kitarist David Potter, basist Miki Rich in bobnar Jonno Panichi.
Stand Atlantic so postali pomembni na avstralski glasbeni sceni z izdajo demo EP-ja A Place Apart leta 2015. Skupina je leta 2017 podpisala pogodbo z Rude Records in izdala nov singel ‘Coffee at Midnight’, ki jim je prinesel pozitiven odziv glasbenih kritikov. Septembra 2017 so izdali EP Sidewinder, oktobra 2018 pa svoj debitantski studijski album Skinny Dipping.
Nov singel ‘Dumb’, ki ga lahko slišite na ALTR radiu je vsebinsko artikulacija frustracij skupine Stand Atlantic zaradi premikanja žanrskih meja, medtem, ko še vedno poskušajo biti žanrsko ustaljena zasedba.