VIDEO: Sveža punkerska zasedba Flittern izdala single ‘Satt’

23. decembra, 2020
Flittern

Iz zasedbe Hey Ruin je vzklila nova zasedba Flittern, ki je nase že opozorila s prvim singlom ‘Satt’, ki ga lahko slišite na Altr radiu. Single prihaja skupaj z videospotom.

Zasedba Hey Ruin se je uradno razšla avgusta letos, nato pa so se vsi člani posvetili novim projektom. Medtem ko je kitarist Andrè novembra ustanovil emo skupino, kitarist Jens pa metal punk zasedbo ZAG, so se pevec Seb, basist Ernie in bobnar Jan (Kmpfsprt) skupaj z novincem Nilsom ustanovili v novo zasedbo Flittern.

Zasedba Flittern ohranja številne elemente punk zvoka nekdanje zasedbe Hey Ruin, vendar nekoliko bolj težijo k post-punku, kar je mogoče zaznati tudi na prvem singlu ‘Satt’. Pevec Sebastian se v najboljši maniri izreče proti številnim stvarem, ki ga motijo ​​in izčrpavajo: sendviči s klobasami, košnja trate, sodobna družba in podobne stvari. Vsekakor glasba ni ena izmed njih.

“In s to skupino želimo poskrbeti, da bo tako tudi ostalo,” je ob izidu dejal bobnar Jan. Nekaj, kar se razigranim glasbenikom opazi že na daleč in ne samo v visokokakovostnem videu, v katerem se skupina zavije v niti 18. stoletja .

“Odraščamo v družbi, v kateri moraš doseči uspeh, najpozneje ob začetku šolanja,” pravi vokalist Sebastian. “Če temu ne morete več slediti ali ne želite več slediti, zaostajate in vas družba zavrže.”

Po obetavnem začetku zasedba Flittern še zdaleč ni zadovoljna, saj v prihodnjih mesecih napovedujejo še vrsto izdanih skladb.