VIDEO: System Of A Down po 15-ih letih izdali novo glasbo

6. novembra, 2020
System Of A Down


Skladbi ‘Protect The Land’ in ‘Genocidal Humanoidz’ sta na voljo na strani Bandcamp skupine, izkupiček pa gre dobrodelni organizaciji Armenia Fund, ki pomaga tistim, ki jih potrebujejo pomoč v Artsakhu (odcepljeni državi na južnem Kavkazu Vzhodne Evrope in Zahodne Azije) in Armeniji.

V izjavi za Bandcamp je zasedba dejala: “Kot System Of A Down smo pravkar, prvič po 15 letih, izdali novo glasbo. Čas za to je zdaj, saj imamo vsi skupaj nekaj izjemno pomembnega za povedati. Ti dve pesmi, ‘Protect The Land’ in ‘Genocidal Humanoidz’, govorita o hudi in resni vojni, ki se je začela v naših kulturnih domovinah, Artsahu in Armeniji. S ponosom delimo te pesmi z vami in upamo, da jih boste radi poslušali. Poleg tega vam priporočamo, da preberete besedila, če želite izvedeti več o njihovem poreklu, in ko to enkrat storite, upamo, da boste navdihnjeni, da spregovorite o grozljivih krivicah in kršitvah človekovih pravic, ki se zdaj tam dogajajo. Ponižno vas prosimo, da v majhnih ali velikih zneskih prispevate za pomoč prizadetim, zaradi zločina proti človeštvu. Po drugi strani boste prejeli dve novi pesmi in občutek, da resnično spreminjate stvari. Ta sredstva bodo uporabljena za zagotavljanje ključne in nujno potrebne pomoči in osnovnih zalog za tiste, ki so jih prizadela ta gnusna dejanja.”

“Agresija in krivica, ki jo nad Armenci v Arcahu in Armeniji izvajata Azerbajdžan in Turčija, sta kršitvi človekovih pravic in vojni zločin,” dodaja frontman Serj Tankian. “Zato je to za nas zelo osebno. Kar zdaj potrebujemo je, da svet politiko pusti na stran in podpre Armenijo s sankcijami Turčije in Azerbajdžana ter priznanjem Artsaha,” še doda Tankian in zaključi: “V veliko zadovoljstvo nam je bilo, da smo bili spet skupaj v studiu, zelo tolažilno in naravno, kot da sploh ni minilo toliko časa.”

System Of A Down so izdali tudi glasbeni video za Protect The Land, ki vključuje nedavne posnetke protestov in spopadov na terenu v Artsakhu.