VIDEO: Tadiman s prvencem ‘Soljahs of love’

8. aprila, 2021

Mariborski reggae pevec, glasbenik ter producent Tadiman, frontman najbolj prepoznavne domače reggae zasedbe Siti Hlapci, predstavlja svoj solo prvenec ‘Soljahs Of Love’.

Tadiman je na reggae sceni aktiven več kot 25 let, še od časov, ko je bila pri nas še v povojih. Z zasedbo Siti Hlapci orje ledino že od leta 1998, vmes pa je sodeloval še z italijansko zasedbo Makako Jump in balkanskim projektom Ufoslavians, reggae vibracije pa je širil tudi preko svoje radijske oddaje “Jahmajkaman”. V tem času je svojo glasbo predstavil v 15 državah ter pomembnih svetovnih festivalih kot so: Uprising (CZ), Szighet (H), BoomTown (UK), LowLands (NL) in Rototom Sunsplash (ITA, E).

Z matično zasedbo Siti Hlapci je posnel že več albumov, zdaj pa se je odločil še za solo projekt ‘Soljahs Of Love’, kje se predstavi kot pevec, multi-instrumentalist in producent. Zanimivo, da album vsebuje zgolj eno skladbo v domačem jeziku ‘Kdor drugemu jamo koplje’, ki je bila posneta že leta 2017 in jo lahko ob skladbi ‘More We Suffer’ slišite na Altr radiu. Skladbe v angleškem jeziku se predvsem navezujejo na njegove večkratne obiske Jamajke in sodelovanja s tamkajšnjimi priznanimi umetniki. Solo album ‘Soljahs of Love’ tako gosti mnoga znana imena reggae glasbe, kot so Fantan Mojah, Bob Marleyev kitarist Earl China Smith, reperka Nadirah X, pevec Israel Voice pa Italee WatsonSangie Davis in člani Sitih Hlapcev.

V aprilu pa Tadiman obljublja še premiero videospota za skladbo ‘Trinity’, ki je bil posnet v Los Angelesu, Kingstonu in domačem Mariboru.