VIDEO: The Black Proteus izdali album ‘Loading…’

28. May, 2022

Močan dunajski “melange”, ki združuje slovensko, avstrijsko in turško dediščino v eno samo medkulturno četo. Prvi veliki mejnik skupine The Black Proteus je bil EP We Meet Again, ki je izšel leta 2018. Danes zasedba predstavlja nov mejnik v obliki albuma Loading…

The Black Proteus

Tokrat je posadka pritisnila gumb za ponastavitev. Rezultat? Poskočni analogni 8-bitni rock rifi v kombinaciji z nepozabnimi melodijami in udarci bobnov prekriti s kuhinjsko brisačo, ki vas bodo prisilili k miganju z glavo. Skupina je svoje delo zavila v 10 pesmi in svoj album poimenovala Loading…
Prva pesem albuma ‘Soul for Sale’ se je pojavila leta 2021 in pokazala, da skupina raziskuje globine kozmosa. Posadka se je končno vrnila na planet Zemlja. Ulov: pristali so v letu 1921!
Njihova vrnitev je bila dokumentirana v njihovem drugem singlu in videu ‘Becoming Someone’, ki ga že lahko slišite na ALTR radiu.
Obe pesmi predstavljata vpogled v nov album Loading … in namigujeta na glasbeno miselnost skupine, ki je “not s starim, ven z novim”.