VIDEO: The Canyon Observer z novim singlom ‘Come Home and Break My Bones’

7. maja, 2021

Domači post-metalci The Canyon Observer so z novim singlom ‘Come Home and Break My Bones’ ubrali nekoliko drugačen glasbeni pristop kot sicer in se lotili elementov prostega jazza ter nekaj kreativne in nekonvencionalne improvizacije.

The Canyon Observer, foto: Saša Huzjak

Novi single/ep služi kot temen, monumentalen prehod med starim materialom in novim albumom, ki je trenutno v pripravi. Prihajajoča izdaja bo vključevala dodatne člane, zato bodite pozorni na še bolj obetavna eksperimentiranja!

“Lansko poletje, ki se zdaj zdi že pred davnimi leti, smo se za nekaj dni zaprli v studio, da bi zaključimo novo skladbo. Zanjo smo imeli že nekaj osnovnega ogrodja, vendar se nam je njen pomen nekje izgubil. Tako smo se v nekem trenutku zunaj jedli kruh in pili vino kot čisti kristjani, kakršni nismo in naleteli na zobno protezo v travi. Neverjetna in bizarna najdba, zato smo jo obdržali. Pozneje tistega dne nas je obiskalo nekaj lokalnih glasbenihj prijateljev, ki so nam ob nadaljnjem popivanju povedali, da je stara gospa tik zraven studia, na železniških tirih, storila samomor in morala proteza pripada prav njej. Seveda ni nujno, da je to bila dejansko njena proteza, vendar kakšna je verjetnost? Glede na to, da sta tudi naša dva člana povezana z družinsko izkušnjo samomora je čudna proteza zgodbo povezala in pesmi dala smisel. Tako je nastal novi single ‘Come Home and Break My Bones’,” so nastanek singla opisali člani zasedbe The Canyon Observer.