VIDEO: The Chemical Brothers izdala nov single

28. April, 2021

Novi single nosi naslov ‘The Darkness That You Fear’ in prihaja skupaj z videospotom. Gre za prvi studijski material dua po letu 2019 in albumu No Geography. Single je zvočni ekvivalent luči na koncu tunela. Pesem predstavlja upanje in smerokaz proti boljši prihodnosti.

The Chemical Brothers

“To je glasba upanja. Ko sva odkrila kombinacijo glasov, ki sestavljajo to pesem, sva se počutila optimistično in to sva želela deliti s svetom,” je o pesmi, ki jo lahko slišite na Altr radiu povedal Tom Rowlands.

Za videospot je zaslužen bristolski režiser Ruffmercy, ki je do zdaj sodeloval z glasbenimi imeni, kot so Thom Yorke, Run The Jewels in DJ Shadow. “Ko sem prvič slišal pesem, sem se takoj povezal z njeno pozitivno atmosfero. Novi vladni ukrepi, ki lajšajo lockdown, in sonce so v meni vzbudili občutek optimizma za poletne mesece, ki prihajajo,” je o ideji za videospot razkril Ruffmercy in dodal: “Hkrati pa sem začutil nostalgijo, ki me je popeljala do vizualnega navdiha v obdobje devetdesetih, ko sem prvič odkril The Chemical Brothers. Zato videospot kombinira arhivske rave posnetke iz sredine 90ih s teksturami Super 8 filmov in na roko narisanimi animacijami. Obožujem uporabljati barve, s pomočjo katerih ustvarim kaos in čustva; ta projekt je bil kot nalašč za to.”