VIDEO: The Damned Don’t Cry izdala EP ‘Doing, Making, Saying Things’

30. November, 2021

Včasih se lahko zelo hitro odločimo, če bomo v svojo zbirko dodali novega glasbenika ali ne. Tako je z duetom The Damned Don’t Cry.

The Damned Don’t Cry

Že ko slišite dva akorda njunega novega singla ‘Things’ boste navdušeni. Skladba se začne kot plošča Coldplay. Privlačen, popoln indie glas, ki ga spremljajo tipično melanholični klavirski akordi in zvoki kitare, ki vam dejansko takoj obljubijo, da se tukaj dogaja nekaj velikega. Pesem večkrat prekinjajo nepričakovani odlomki, zaradi katerih je njuna različica zasedbe Coldplay tako prekleto vznemirljiva. Verjetno tudi skozi popolno razporeditev kitar, klavirja in sintetizatorja. Po besedah ​​Drescherja pesem opisuje “fazo dezorientacije po neuspešnem razmerju. Ne glede na to, kakšne vrste. Konec ljubezni, razpad prijateljstva, razpadle družine. Skupno jima je ena stvar: občutek izgube in frustracije. Vendar se je pogosto mogoče popolnoma odtrgati.” V videospotu se duet prepusti nostalgiji in vrača podobe iz starih časov.

Za duetom, katerega ime izhaja iz skladbe wavepop klasikov Visage iz 80-ih let prejšnjega stoletja, stojita Ingo Drescher in Carlos Ebelhäuser, dva stara rockerja v glasbeni industriji, zlasti na indie in alternativni rock sceni. Umetnika se poznata že dolgo, njune poti so se že večkrat križale. Delila sta si oder, Drescher s svojo takratno zasedbo Cuba Missouri, Ebelhäuser pa z zasedbo Blackmail. Svoje glasbene uspehe sta proslavila po vsem svetu. Zdaj pa sta se spet našla in ustanovila duet, ki ne bo pustil nobenega indie srca nedotaknjenega. Ni velikega načrta, gre za preizkušanje stvari in zabavo ob pregledovanju pesmi drug od drugega. Oba hitro najdeta skupno kantavtorsko raven in se poigravata z melanholičnimi rock skladbami, kjer za končni razvoj pokličeta še Kurta Ebelhäuserja.

Ingo Drescher kot tekstopisec in Carlos Ebelhäuser kot avtor aranžmajev in producent sta ustvarila vrhunsko delo, ki ne sme manjkati na nobeni seznamu indie rocka. Njun EP Doing, Making, Saying Things je izšel 1. oktobra 2021 pri založbi Unter Schafen Records, dolgometražen album pa bo sledil leta 2022.