VIDEO: The Mighty Mighty Bosstones izdali video za ‘I don’t believe in anything’

15. marca, 2021
The Mighty Mighty Bosstones

Dicky Barrett, vodja ska punk benda The Mighty Mighty Bosstones, rojen v Bostonu, je že zdavnaj našel samega sebe. Čeprav vedno ni bilo tako, saj odraščanje v Novi Angliji (in drugih delih vzhodne obale, kot sta New Jersey ali Philadelphia) lahko da občutek manjvrednosti v senci cenjenega New Yorka.

Za Barretta se je to kazalo v glasbi, ki jo je ustvaril na edinstven način. Na začetku se je zasedba The Mighty Mighty Bosstones ponašala s pisanjem “anti-pesmi”. Začeli so s ska riffom in zavili v punk divjanje. V nekem trenutku ga je slaven lastnik založbe izzval, rekoč, da se “bojijo” napisati pristne pesmi. Z vrženo rokavico so Barrett in The Mighty Mighty Bosstones glasbo začeli pisati z več premisleka. Zasedba bo 7. maja 2021 izdala svojo najnovejšo ploščo ‘When God Was Great’, ki je tudi ena njihovih najboljših.

V resnici pa del Barretta ni bil prepričan vase, čeprav je oboževal pisanje pesmi in tekstopisce. Ko so odraščali, so bili njegovi idoli tekstopisci. Toda kot glasbenik nikoli ni pustil, da bi ga vodili njegovi začetni instinkti. “To je povezano z Novo Anglijo in Bostonom ter biti Irec in živeti v senci New Yorka. To je nekakšen kompleks manjvrednosti,” je za medije dejal Barrett.

Ko je zasedba dosegla velik uspeh s svojim singlom ‘Impression That I Get’ in so bili na vseh radijskih postajah v državi in po svetu je Barrettu bilo nerodno. Težko je pogoltnil dejstvo, da so postali tako uspešni. Neprestano ga je skrbelo, da so izdali oboževalce, ki so jih podprli, zaradi njihove neodvisnosti in alternativnega duha.

In v duhu tega razmišljanja in vseh dogodkov v njihovi karieri, je nastala skladba ‘I don’t believe in anything’, ki prihaja skupaj z videospotom in bo del njihovega prihajajočega albuma.